Kroz projekta Zeleni koraci, učenici uče o reciklaži i zelenoj energiji Kroz projekta Zeleni koraci, učenici uče o reciklaži i zelenoj energiji www.ecofeminizam.com

Zeleni koraci: Učenici u Subotici uče o reciklaži i zelenoj energiji

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M./Ecofeminizam

SUBOTICA - Školska učionica postala pravo mesto za očaravajuće putovanje u svet očuvanja planete. Sandra Iršević, predstavnica Udruženja građana „Malin“, imala je čast da održi inspirativne radionice o reciklaži, upravljanju otpadom i zelenoj energiji u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“.

Ovaj događaj je realizovan u okviru projekta „Zeleni koraci: Edukativna kampanja za održivo upravljanje otpadom“. Projekat je podržao podržanog od strane grada Subotice, Sekreterijat za zaštitu životne sredine.

Deca viših razreda su dva dana imala priliku da se upuste u svet reciklaže i očuvanja okoline kroz interaktivne radionice. Saznali su kako se stari materijali mogu pretvoriti u nove korisne proizvode i kako svaki pojedinac može doprineti očuvanju prirode.

 

u subotici reciklaza


Osim toga, radionice su istakle važnost zelene energije kao održivog izvora snage za našu planetu. Deca su saznala kako se energija može proizvoditi na načine koji ne štete okolini i doprinose smanjenju emisije štetnih gasova.

Ovaj projekat promoviše poruku da „otpad nije smeće“. Umesto da završi na deponiji, otpad može postati resurs za budućnost. Deca su danas naučila da svaki plastični, papirni ili metalni predmet ima potencijal za reciklažu.

 

radionice u subotici


Ova edukativna kampanja nije samo inspirisala učenike već i sve prisutne da razmišljaju o svom doprinosu očuvanju planete. Hvala Udruženju građana „Malin“ i gradu Subotica na podršci ovom važnom projektu za održivu budućnost, piše www.ecofeminizam.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...