Izložba nosi naziv "Moj svet" i predstaviće maštovite i kreativne strip priče koje Lenka osmišljava i crta Izložba nosi naziv "Moj svet" i predstaviće maštovite i kreativne strip priče koje Lenka osmišljava i crta

Prva samostalna izložba crteža Lenke Gavrilović

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Svečano otvaranje prve samostalne izložbe crteža osmogodišnje Lenke Gavrilović iz Pančeva biće upriličeno u subotu, 4. juna u 19 časova u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti.

Izložba nosi naziv "Moj svet" i predstaviće maštovite i kreativne strip priče koje Lenka osmišljava i crta.

Mlada autorka je od najranijeg detinjstva pokazivala interesovanje za crtanje. Sa nepune dve godine crtala je pravilne oblike, a sa tri godine kompletne ljudske figure. Na njenim crtežima koji sadrže mnoštvo detalja, prepoznaju se emocije i oseća pokret, navodi se u pozivu organizatora.

 

0a lenka crtez

 

Sa pet godina osvojila je prvu nagradu na Međunarodnoj likovnoj izložbi „Children’s visual art international exhibition – November 13“ održanoj u Skoplju, a najveći uspeh postigla je na 18. Bijenalu dečje likovne umetnosti u Kanagavi u Japanu, 2015. godine, gde je osvojila specijalnu nagradu.

 

0 lenka crtez nagrada

 

Lenka trenutno ide u drugi razred OŠ „Stevica Jovanović“ u Pančevu, odličan je učenik, a bavi se još i plivanjem i baletom.

Izložba u Narodnoj bašti biće otvorena do 16. juna.

 

0 lenka najava izlozbe

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...