Multisenzorna soba u Kovačici Multisenzorna soba u Kovačici Fondacija Novak Đoković

Otvorena multisenzorna soba u Kovačici

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U Kovačici je, pri dnevnom boravku za odrasle sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim poteškoćama, otvorena multisenzorna soba. Opremanje su pomogli Fondacija Novak Đoković kroz partnerstvo sa The Human Safety Net i Generali osiguranjem Srbija.

Multisenzorne sobe su izuzetno važne u radu sa decom sa smetnjama u razvoju jer potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa – i omogućavaju da deca razviju senzorne veštine koje će im biti potrebne za život.

Senzorna soba u Kovačici je potpuno opremljena svim pomagalima.

Naravno to neće biti senzorna soba koju će koristiti samo naši korisnici već je namenjena svoj deci u našoj opštini koja imaju problem sa senzornom integracijom, koji imaju teškoće sa razvojem čula i teškoće sa kognitivnim i jezičkim razvojem kako bi mogli da razviju svoje potencijale i senzorne veštine. Takođe je namenjena i deci koji su hiperaktivna, kaže direktorka Centra za socijalni rad Kovačica Dušanka Petrik.

"Smatramo da je ljubav jedina koja ima budućnost i zato i otvaramo ovu multisenzornu sobu pred Novu godinu sa željom da sva deca u Opštini Kovačica dobiju adekvatan tretman koji je neophodan da bi se uspešno i pravilno razvijali" - kaže Smiljana Grujić iz Fondacije Novak Đoković.

Ovo je drugi projekat koji se u opštini Kovačica realizuje uz podršku Novak Đoković fondacije i njihovih partnera. Pre nekoliko meseci otvorena je i škola za roditeljstvo.

Mislim da smo do sada uradili dobar posao, za prvi projekat nosilac je bila naša Predškolska ustanova , ovo je drugi projekat, opremanje senzorne sobe, koja je od visokog značaja za našu malu Opštinu, kaže zamenik predsednika Opštine Kovačica Petar Višnjički.

Nakon Sjenice i Zaječara, ovo je treća senzorna soba, koja je kroz ovaj projekat otvorena u Srbiji.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...