Postojeća linija biće zamenjena savremenom opremom koja će biti bezbednija i zdravija za  zaposlene koji rade na razvrstavanju ambalaže Postojeća linija biće zamenjena savremenom opremom koja će biti bezbednija i zdravija za zaposlene koji rade na razvrstavanju ambalaže Z.M./arhiva

Pančevo: Uskoro nova linija za odvajanje otpada u Reciklažnom centru “Higijene“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO - JKP “Higijena” Pančevo u okviru Reciklaženog centra ima liniju za separaciju otpada namenjenu za razvrstavanje ambalažnog otpada koji je odvojen od ostalog komunalnog otpada. U ovom komunalnom preduzeću žele da unaprede ovaj posao.


Postojeća linija biće zamenjena savremenom opremom koja će biti bezbednija i zdravija za zaposlene koji rade na razvrstavanju ambalaže.

Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ u Pančevu podseća da je stopa reciklaže u Srbiji jako mala, iznosi oko dva posto.

Mi pokušavamo da je u naredne dve godine povećamo na 15 odsto. U zemljma Evropske unije se oko 48 posto recikliraju različiti materijali. Što se tiče samog Pančeva taj procenat je kod nas i veći. Mi se nadamo da ćemo u četiri regiona u okviru projekta Odvajamo u naredne dve godine da podignemo taj procenat na 15 odsto. Mi vidimo da deo recilažnog otpada koji stiže u naš Reciklažni centar u više od pola godine koliko traje projekat, a da zanemarimo onih 300 koji su bili u pilot projektu. I sada kada smo podelili ove kante da je čistoća oko 90 posto što se tiče sekundarnih sirovina. Od 1. avgusta krećemo u izgradnju linije za odvajanje što će pomoći našim zaposlenima u Reciklažnom centru da odvajaju otpad. Imaćemo veliko gradilište i investiciju veću od 180 miliona dinara zahvaljujući Ministarstvu za zaštitu životne sredine i Gradu Pančevu. Zahvaljujući toj savremenoj liniji sve što sakupimo od reciklažnog materijala moći ćemo da odvojimo i dalje prosledimo na reciklažu, rekao je za RTV Pančevo Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena” Pančevo.

 

miso markovic


Prema rečima Miše Markovića zahvaljujujći ovoj novoj opremi koja će biti postavljena u Reciklažnom centru u Vlasinskoj ulici povećaće se i stopa reciklaže čime se štede prirodni resursi, ali će se smanjiti i otpad koji završava na sanitarnoj deponiji čime se njoj produžava radni vek.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...