Grad Pančevo je kroz projekat O-DVA-JA-MO dobio 5.077 plavu kantu u kojoj će domaćinstva odvajati papir, karton, plastiku i metal, 93 plava kontejnera za istu namenu, 93 kontejnera žute boje za staklo, kao i 2 kamiona za odvoženje separiranog otpada Grad Pančevo je kroz projekat O-DVA-JA-MO dobio 5.077 plavu kantu u kojoj će domaćinstva odvajati papir, karton, plastiku i metal, 93 plava kontejnera za istu namenu, 93 kontejnera žute boje za staklo, kao i 2 kamiona za odvoženje separiranog otpada JKP Higijena, Pančevo

U Pančevu počinje projekat odvajanja kućnog otpada

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO - Grad Pančevo počeće sa implementacijom Projekta odvajanja kućnog otpada „O-DVA-JA-MO” koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz podršku Evropske Unije i Kraljevine Švedske.


Tim povodom u utorak, 28. marta Grad Pančevo i JKP „Higijena“ će organizovati svečani događaj, kao uvod u predstojeće aktivnosti koje će kao glavni nosilac projekta realizovati u narednom periodu.

Na platou ispred Gradske uprave Pančevo biće priređen prigodan kulturno-obrazovni program u kojem će učestvovati hor „Vokal kids“ iz Pančeva, deca iz pančevačkih osnovnih škola, kao i predstavnici brojnih organizacija i institucija.

Za one koji donesu reciklabilni otpad poput 5 komada staklene ambalaže ili 5 komada PET ambalaže obezbeđeni su prigodni pokloni.

Prisustvovaće i Eko-ambasadori koji će informisati građane o Projektu odvajanja kućnog otpada, kao i o prednostima odvajanja otpada i reciklaže za životnu sredinu i za lokalnu zajednicu.

Grad Pančevo je kroz projekat O-DVA-JA-MO dobio 5.077 plavu kantu u kojoj će domaćinstva odvajati papir, karton, plastiku i metal, 93 plava kontejnera za istu namenu, 93 kontejnera žute boje za staklo, kao i 2 kamiona za odvoženje separiranog otpada. Vrednost ovog projekta je više od 451.000 evra od čega je Grad Pančevo obezbedio 15% sredstava. Da bi ovaj projekat funkcionisao u skladu sa zakomskom regulativom, u toku je, uz veliku pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine, nabavka linije za separaciju otpada uz učešće grada u vrednosti od 172 miliona dinara.

Projekat se sprovodi u četiri regiona za upravljanje otpadom koji obuhvataju ukupno sedamnaest gradova i opština u Srbiji: Region Duboko – Užice, Čačak, Požega, Lučani, Čajetina, Ivanjica, Bajina Bašta i Kosjerić; Region Pančevo – Pančevo; Region Srem-Mačva – Sremska Mitrovica, Šabac, Šid i Bogatić i Region Pirot – Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad.

Zajednički cilj projekta je povećanje stope reciklaže u sva četiri regiona u Srbiji na 15% u naredne dve godine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...