Potpisan ugovor za sufinansiranje sanacije deponije u Sefkerinu Potpisan ugovor za sufinansiranje sanacije deponije u Sefkerinu www.vojvodina.gov.rs

Potpisan ugovor za projekat sanacije divlje deponije u Sefkerinu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U Holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine, Nemanja Erceg uručio je ugovore za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte iz oblasti zaštite životne sredine, za 12 lokalnih samouprava.

Iznos dodeljenih budžetskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iznosi za ove lokalne samouprave iznosi 46 miliona dinara.

Nakon sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za dodelu bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu, predstavnicima jedinica lokalnih samouprava uručeni su ugovori o finansiranju i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i realizaciju projektnih aktivnosti na rešavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija divljih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, u skladu sa mogućnostima budžeta AP Vojvodine.

U ime Opštine Opovo ugovor je potpisao zamenik predsednika Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov. U pitanju je projekat sanacije divlje deponije „Jer“ u Sefkerinu koji podrazumeva odvoženje neadekvatno odloženog otpada sa dela katastarske parcele 4222 i delova susednih katastarskih parcela.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ovaj projekat sufinansira sa 2,5 miliona dinara, odnosno 85% od ukupne vrednosti projekta. Rok za realizaciju projekta je 30. jun 2022. godine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...