Sa ovogodišnje akcije odnošenja kabastog otpada u oktobru Sa ovogodišnje akcije odnošenja kabastog otpada u oktobru JKP Higijena

Uspešno realizovana oktobarska akcija “Iznošenja kabastog otpada” u Pančevu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Javno komunalno preduzeće „Higijena“, tokom oktobarske akcije “Iznošenja kabastog otpada”, sakupilo je sa teritorije grada i dva naseljena mesta blizu 1.300 kubika raznog kabastog otpada.

Iz Starčeva je odvezeno 300, a iz Dolova 150 kubika ovog otpada.

Već petu godinu zaredom, mnogo bolji odziv beležimo u Starčevu i Dolovu nego u gradu. Treba pohvaliti veliki broj građana koji su se pridržavali utvrđenog rasporeda za iznošenje kabastog otpada i tako nam olakšali da akciju uspešno sprovodimo. Najviše posla je bilo kada se radi revizija terena (petkom) odnosno odnošenju otpada iz svih ulica koje su već rađene prema dnevnom planu rada tokom nedelje, kaže Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“ Pančevo.

Najviše je bilo baštenskog otpada, pa zatim nameštaja i auto-guma, što je, umesto oko kontejnera, završilo propisno – na deponiji.

Kako Marković kaže, time se direktno sprečavaju uzroci nastajanja divljih deponija u gradu i naseljenim mestima.

 

IMG aedf2a3c590a1f31e1466d0e5dfeed1a V 1 1


Najmanje je bilo bele tehnike, verovatno zbog toga što je sve više sakupljača ovih sekundarnih sirovina. Činjenica da tokom celog oktobra, koliko je trajalo jesenje „veliko spremanje“ grada nisu trpeli redovni poslovi što svedoči da je akcija bila dobro isplanirana i organizovana, ocenio je Mišo Marković.

Akcija se sprovodi više od dve decenije u Pančevu i nekoliko poslednjih godina i u Dolovu i Starčevu, s proleća i jeseni, kada građani mogu da iznesu stari nameštaj, belu tehniku, baštenski otpad, ambalažu, auto-limariju, gume i drugo. JKP „Higijena“ i građani tako udruženo deluju u očuvanju okoline, kontejnera i vozila preduzeća koji se lako mogu uništiti ako u njih dospe otpad koji nije predviđen za takvo odlaganje.

 

IMG 2175

 

Apelujemo na građane da kabasti otpad ne bacaju pored kontejnera ili na drugim nedozvoljenim mestima, jer tako stvaraju velike probleme radnicima našeg komunalnog preuzeća i grad čine prljavim. Podsećamo da građevinski otpad, šut, zemlju građani mogu odneti svaki dan na Staru deponiju u ulici Dimitrija Tucovića br. 135 i to bez nadoknade. Uz sav rad i trud zaposlenih u Higijeni potrebno je da nam naši sugrađani pomognu, a pomoćiće samo ako se pridržavaju načina na koji treba da tretiraju komunalni otpad, definisanog gradskom odlukom „O održavanju čistoće i odnošenju otpada“, kaže Mišo Marković.

To znači da građani koji žive u objektima za kolektivno stanovanje (u zgradama), koriste kontejnere, a sugrađani koji žive u individualnim domaćinstvima (kućama) da komunalni otpad odlažu u svoje kante i iznose ga prema važećem rasporedu odnošenja.

Čistije ipak može – poručuju iz JKP „Higijena“ Pančevo.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...