Grad Pančevo raspisao poziv za izbor privrednih subjekata za energetsku sanaciju Z.M./arhiva

Grad Pančevo raspisao poziv za izbor privrednih subjekata za energetsku sanaciju

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Grad Pančevo je u okviru realizacije Programa energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova, o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu energetske sanacije za 2023. godinu raspisao Javni poziv radi izbora privrednih subjekata koji vrše isporuku i ugradnju materijala, opreme i uređaja za energetsku sanaciju putem mera energetske efikasnosti.


Kako je Katarina Banjai, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj podsetila, Grad Pančevo već treću godinu za redom u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike sprovodi program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u cilju poboljšanja energetske efikasnosti i većeg korišćenja obnovljivih izvora energije u domaćinstvima u gradu Pančevu.

Želim da pozovem sve privredne subjekte koji su zainteresovani za sprovođenje mera energetske efikasnosti i sanacije porodičnih kuća i stanova da se prijave na javni poziv koji je za njihovu prijavu otvoren od danas, 27. septembra. Kao i prošle godine, ovaj program obuhvata više mera energetske efikasnosti kao što su zamena prozora, postavljanje termičke izolacije, ugradnja kotla na gas ili biomasu, ugradnju toplotnih pumpi, postavljanje solarnih panela i zamena grejnih tela. Novina ove godine je da će se ovaj program u kontinuitetu odvijati do kraja 2027. godine što znači da jednom prijavljeni privredni subjekti neće morati da se prijavljuju i narednih godina. Takođe je novina da je ovaj javni poziv otvoren do kraja 2027. godine tako da svi zainteresovani privredni subjekti će moći da se jave u bilo kom trenutku a mi ćemo redovno ažurirati spiskove kako bi građani bili upoznati kojim firmama mogu da se jave za predračun, kaže Katarina Banjai.

Cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima na teritoriji grada Pančeva.

 

Katarina Banjai članica gradskog veća za ekologiju

 

Katarina Banjai, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj kaže da ukupna sredstva podsticaja za realizaciju programa iznose 25 miliona dinara.

Ove godine je dosta pojednostavljen ovaj javni poziv. Više neće biti bodovanja, preliminarnih i konačnih lista već svi privredni subjekti koji ispunjavaju će se naći na toj listi. Bitno je da se prijave što pre kako bi građani imali što veći izbor firmi koje mogu da odaberu za njihove radove i očekujemo da će se oni prijaviti u dovoljnom broju u naredne dve do tri nedelje i da ćemo tada moći da objavimo i javni poziv za domaćinstva, rekla je Banjai.

Javni konkurs za učešće građana u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva za 2023. godinu biće raspisan za tri nedelje.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...