Predavanje i radionica održani su u prostorijama Privredne komore u Pančevu Predavanje i radionica održani su u prostorijama Privredne komore u Pančevu RPK Pančevo

Pančevo: Radionica o ciljevima, značaju i promociji cirkularne ekonomije

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO - U svetlu primene nove klasterske metodologije pristupnih pregovora Republike Srbije o članstvu u EU, Ministarstvo za evropske integracije, Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo Pančevo su organizovale radionicu na temu „Edukacija o ciljevima, značaju i promociji cirkularne ekonomije“.


Radionica je održana 26.oktobra u prostorijama Regionalne privredne komore u Pančevu, ul. Zmaj Jovina 1a, u sali na prvom spratu.

Prisutne je najpre pozdravio koordinator RPK Pančevo Zoran Černoh istakavši značaj teme i izrazivši zadovoljstvo povodom mogućnosti da se prezentacija održi zajedno sa radionicom za sve zainteresovane.

Potom se prisutnima obratila Tatjana Dijan ispred RRA Južni Banat govoreći o trendovima u svetu kada je ova problematika u pitanju i značaju što ranijeg prihvatanja ovog koncepta.

 

IMG 20221026 110930 800x482


U okviru radionice je predstavljen koncept i značaj cirkularne ekonomije, kao i projekat socijalne franšize „BIO SAPUNI“ sa praktičnom obukom za izradu ekoloških sapuna.

Prezentaciju celog koncepta i samu radionicu je realizovala Sanida Klarić predstavnica neprofitne organizacije Udruženja "BIO IDEA za održivi razvoj".

Ovaj projekat je primer uspešne primene koncepta od strane ovog udruženja koje se bavi proizvodnjom sapuna od biljnih ulja (uključujući korišćeno jestivo ulje) i koje su podržale mnoge domaće i strane institucije i organizacije.

 

komora pvo


Najveću pažnju prisutnih je izazvala izrada ekološkog sapuna na licu mesta.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...