Aleksandar Mitić Aleksandar Mitić Glas Opova / privatna arhiva

Atletika: Uspešna sezona Aleksandra Mitića iz Opova

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Spartakov maratonac Aleksandar Mitić, imao je bogatu prethodnu sezonu. Nastupio je na 35 takmičenja, od toga osam ultramaratona, 12 maratona i 15 trka brdskog karaktera u dužini od oko 30km. Za sve to vreme je pretrčao oko 2.100 kilometara.

Najzahtevnije, ali i najlepše trke su ultramaratoni, Stara Planina 64km, Tara 63km, Jadovnik - Prijepolje 63km, Suva planina 43km, Prokletije 50km i Fruška Gora 134km.

Od ovih trka Mitić bi izdvojio Prokletije, Crna Gora, koju će pamtiti po tome, što mu je to bila najteža trka u životu, gde se na dužini od 50km, tri puta penje na više od 2.000m nadmorske visine, a zatim i spušta u podnožje planine. Takođe, staza je bila izuzetno opasna i zahtevala je maksimalnu koncentraciju. Priroda je feneomenalna na ovoj planini, trasa staze je u nekim delovima bila i u susednoj državi Albaniji.

Najduža trka je bila na Fruškoj Gori, na kojoj učestvuje već osam godina zaredom i ona iznosi 134km i na njoj je ostvario najbolji rezultat do sada, peto mesto, sa vremenom 26 sati i 18 minuta. Time je za oko dva sata popravio svoj lični rekord.

Ove godine ga očekuje dosta takmičenja, a Aleksandar Mitić obećava da će dati sve od sebe kako bi u ovoj godini rezultati bili bolji od prethodne.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...