JVP „Vode Vojvodine“ priključilo njihovoj akciji „Srbija sadi“ i doniralo 26.600 sadnica JVP „Vode Vojvodine“ priključilo njihovoj akciji „Srbija sadi“ i doniralo 26.600 sadnica JP Vode Vojvodine

U Melencima Kod Zrenjanina posađeno 26.600 sadnica bagrema

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

MELENCI - JVP „Vode Vojvodine“ započelo je danas svoju veliku jesenju akciju pošumljavanja sadnjom 26.600 sadnica bagrema na kanalu DTD, u naselju Melenci, kod Zrenjanina. Ovom akcijom preduzeće se priključilo akciji Ministarstva zaštite životne sredine „Srbija sadi“, s ciljem da ukaže na značaj pošumljavanja.

Sadnji su prisustvovali ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević, koji su simbolično zasadili po jednu sadnicu bagrema.

Zahvalivši se na pozivu da učestvuje u jednoj ovako značajnoj akciji i pohvalivši Ministarstvo zaštite životne sredine koje sprovodi pošumljavanje širom Srbije, ali i JVP „Vode Vojvodine“ što drugu godinu za redom učestvuje u tome, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković istakla je značaj pošumljavanja, pogotovo za Vojvodinu, koja je slabo pošumljena.

Izuzetno je važno podizanje svesti o značaju pošumljavanja. Ova jesenja akcija dobar je početak da ukažemo na potrebu pošumljavanja, te da se lokalne samouprave, pa i svaki građanin pojedinačno priključi akciji, rekla je ministarka Tanasković.

Sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Jokić izrazila je svoje zadovoljstvo što se JVP „Vode Vojvodine“ priključilo njihovoj akciji „Srbija sadi“ i doniralo 26.600 sadnica.

I u narednom periodu sprovodićemo širom zemlje niz akcija kako bismo doprineli poboljšanju životne sredine, istakla je sekretarka Jokić.

 

bagrema sadnja melenci

 

Ovaj deo Vojvodine, između Zrenjanina i Kikinde, najslabije je pošumljen u celoj Srbiji, jedva jedan procenat i zbog toga je ova današnja akcija izuzetno važna, rekao je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić.

Galić je ovom prilikom istakao značaj pošumljavanja u borbi protiv suše i za sledeću godinu najavio značajna ulaganja, oko milijardu dinara, u pošumljavanje i pretvaranje kanala za odvodnjavanje u dvonamenske, dakle služiće i za odvodnjavanje i za navodnjavanje.

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević se zahvalio ministarstvima što je i JVP „Vode Vojvodine“ uključeno u ovu značajnu društveno odgovornu akciju.

U okviru te akcije JVP „Vode Vojvodine“ prvi put učestvuje u podizanju poljozaštitnih i vetrozaštitnih pojaseva kako bismo se i na ovaj način borili protiv suše i uticaja vetra na isušivanje zemljišta, rekao je Kružević.

On je napomenuo da će preduzeće ove godine posaditi rekordan broj sadnica, čak duplo više u odnosu na prošlu godinu i pozvao sve lokalne samouprave i udruženja građana da se jave da im preduzeće JVP „Vode Vojvodine“ donira sadnice iz svoja dva rasadnika.

 

3 melenci sadnja bagrema

 

Ovo jesenje pošumljavanje nastavak je jedne od najznačajnijih akcija JVP „Vode Vojvodine“, koja je započeta prošle godine, a podrazumeva pošumljavanje obala kanala Hidrosistema DTD.

Tokom proleća već je zasađeno oko 150.000 sadnica bagrema, vrbe, topole i bresta. Plan za ovu godinu je 200.000 sadnica na 150 hektara.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...