U Opovu se sadi 2.000 sadnica u vetrozaštitnom pojasu U Opovu se sadi 2.000 sadnica u vetrozaštitnom pojasu Glas Opova

U Opovu se sadi 2.000 sadnica u vetrozaštitnom pojasu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U okviru projekta „Podizanja poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta Baranda – Sakule“, koji sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, nakon pripremnih radova počeli su radovi na postavljanju sadnica.

Ovim projektom predviđena je sadnja 2000 sadnica na deonici puta od 4,1. kilometara puta.

U akciji sadnje učestvovali su radnici Opštinske uprave Opovo, kao i radnici javnih ustanova i preduzeća. Predsednik opštine je istakao ekološki značaj pošumljavanja, a kao primarni značaj zaštitu saobrćajnice od snežnih nanosa.

 

opovo posumljavnaje


Počeli smo sadnju na potezu Baranda – sakule, u pitanju je 4,1 kilometar puta, gde postavljamo nove sadnice sibirskog bresta. U pitanju je jedan novi vetrozaštitni pojas koji treba da nam pruži osim većeg broja drveća i vetrozaštitni pojas upravo na deonici na kojoj je najkritičnije kada su snežne padavine. Ovde gde se sada nalazimo je nakritičnije i odavde u narednih četiri kilometara postavljaćemo sadnice i ukoliko budemo odgovorni i čuvali te sadnice dobićemo jedan prirodni vetrozaštitni pojas i nadam se da ćemo na ovaj način neutralizovati sneg i održavati ovu trasu prohodnom kada budu obilne padavine, izjavio je Markov.

Na današnjoj akciji posađeno je oko 1000 sadnica, a ostale će biti posađene u narednim danima.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...