Srđan Kružević i Dragana Mitrović simbolično su zasadili jedno drvo na mestu gde će biti zasađeno čak 46000 sadnica Srđan Kružević i Dragana Mitrović simbolično su zasadili jedno drvo na mestu gde će biti zasađeno čak 46000 sadnica Grad Vršac

U Potpornju kod Vršca biće zasađeno 46.000 sadnica do kraja godine

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i vd direktora JVP "Vode Vojvodine" Srđan Kružević obišli su danas u Potpornju radove u okviru velike akcije pošumljavanja Vojvodine. Ovde će biti zasađeno 46.000 stabala od ukupno 53.000 namenjenih za gazdinsku jedinicu Vršac samo u toku ove godine.

Oni su ovom prilikom simbolično zasadili jedno stablo bresta u priobalju kanala DTD na ulazu u Potporanj.

Grad Vršac sprovodi aktivnu politiku unapređenja zaštite životne sredine i za tu namenu opredeljujemo značajna sredstva, samo tokom prethodne nedelje smo u saradnji sa Gradskim zelenilom zasadili više od 1.200 stabala jasena i četinara na 30 lokacija u samom gradu i većini naseljenih mesta. Veliki broj stabala zasađen je na Vojničkom trgu, Trgu Andrije Lukića, Bulevaru Miloša Obilića i Gradskom jezeru, a u narednom periodu nastavljamo sa ovom akcijom u svim delovima grada kao i ostatku naseljenih mesta. Takođe, prošle nedelje potpisan je ugovor sa Ministarstvom zaštite životne sredine o pošumljavanju zaštićenog područja Mali rit autohtonom sortom Hrasta lužnjaka, što će pored revitalizacije šumskih pojaseva u zaštićenom području proširiti i šumsko stanište za zaštićene vrste biljaka i životinja. Grad Vršac planira da i u budućnosti realizuje veliki broj projekata iz oblasti zaštitne životne sredine, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijih uslova za život naših sugrađana, izjavila je gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović.

 

Potporanj sadnja drveca

 

Srđan Kružević, vd direktora „Vode Vojvodine“ kaže da je redovno pošumljavanje nastavljeno na lokalitetu Potporanj, gde će se i najviše sadnica zasaditi u ovoj akciji "Voda Vojvodine" čak 53.000 sadnica.

Želim da naglasim da lokalna samouprava i mesna zajednica daju ogroman doprinos onome što rade "Vode Vojvodine" na ovom potezu. Dogovorili smo se i da ćemo investiciono pomoći mesnu zajednicu, radićemo na raskrčenju terena, srediti prostor za ribolovce, a sledeće godine ćemo i uraditi poribljavanje ovog dela kanala. Pre dvadesetak godina, ovo područje je devastirano nekontrolisanom sečom šume, izjavio je vd direktora "Vode Vojvodine" Srđan Kružević. 

dron iznad potpornja sadnja drveca

 

Najavljene su nove investicije JVP "Vode Vojvodine" čija će realizacija početi već tokom maja. Detaljne potrebe biće razmotrene sa Savetom mesne zajednice i lokalnom samoupravom.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...