Miloš Markov na terenu Miloš Markov na terenu Glas Opova

Opština Opovo ponovo sanira deponiju na lokalitetu Ugar Rupnjački

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Po drugi put ove godine, a po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, sprovodi se sanacija deponije na lokalitetu Ugar Rupnjački u opovačkom ataru.

Deponija je predviđena za biorazgradiv otpad, ali ovde se uporno distribuira građevinski otpad, plastika, staklo i sve ono što nije predviđeno.

Najnovije radove na sanaciji deponije obišao je predsednik opštine Miloš Markov koji je nakon obilaska uputio apel Opovčanima da prestanemo sa ovom praksom i povedemo više računa o zaštiti životne sredine.

 

Opovo 5

 

Danas smo ponovo na deponiji Ugar i došli smo da vidimo kakvo je stanje i opet je zabrinjavajuće jer se deponija opet proširila van svojih okvira i opet moramo da je saniramo. Sanirali smo je u prvoj polovini godine, izdvojili novac za sanaciju i sada smo ponovo prinuđeni da trošimo sredstva u drugoj polovini godine, mada smo ta sredstva planirali za druge sanacije, a nažalost mislim da ćemo na proleće videti isti prizor. Ovo isključivo zavisi od nas, od nas Opovčana i brige za zaštitu životne sredine. Ovo jeste mesto za odlaganje otpada ali se tačno zna na koji način i koji otpad se odlaže. Ovde može da se odlaže biorazgradivi otpad koji ne ostaje, koji se ne raznosi i adaptira sa zemljištem. Ovde nije mesto građevinskom otpadu, sitnom otpadu i plastici, koja se razleti po ataru što okolnim poljoprivrednicima čini štetu na njihovim njivama. Bilo bi dobro da pokažemo u 2021. ili u 2022. godini jednu zrelost, da povedemo računa o životnoj sredini jer nemamo je dve, imamo je samo jednu”, poručio je Markov.

Na teritoriji Opštine Opovo u toku je akcija sanacija divljih deponija koja se radi u sklopu projekta zaštite životne sredine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...