Vetrozaštitni pojas Vetrozaštitni pojas S.M.

Do čistijeg vazduha u Opovu sredstvima Republike

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarne rang liste projekata pošumljavanja i smanjenja zagađenja vazduha u Srbiji poreklom iz individualnih izvora, objavljeno je na službenoj internet stranici.

Opštini Opovo odobrena su dva projekta koji za cilj imaju smanjenje zagađenja vazduha. Za projekat “Podizanje poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta” Opštini Opovo je odobreno 1.800.000 dinara državne podrške, dok je za projekat kotlarnica ovoj lokalnoj samoupravi odobren iznos od 8.000.000 dinara.

Miloš Markov, predsednik Opštine Opovo zadovoljan je što su im odobrena sredstva za ova dva projekta.

S obzirom da nismo mogli da odvojimo dovoljno sredstava koliko smo planirali za unapređenje ekologije, nadali smo se da ćemo upravo apliciranjem na ovakvim projektima uspeti da nadomestimo nedostatak sredstava. Kod Ministarstva za zaštitu životne sredine aplicirali smo na dva konkursa, zamenu kotlarnica i pošumljavanje, koji me posebno raduje jer će se po projektu raditi vetrozaštitni pojas na najkritičnijoj deonici lokalnog puta u zimskom periodu. Ako budemo disciplinovani i to rastinje budemo održavali i čuvali nećemo imati problema kao ranije, kaže Markov.

Ono što je još važnije Opština Opovo je kroz ova dva projekta direktno obezbedila pet puta više sredstava nego što je iznos njihovog Fond za zaštitu životne sredine.

Za sufinansiranje ova dva projekta Opština Opovo će pored redovnih sredstava izdvojiti još 3,2 miliona dinara. Na taj način smo naš inicijalni Fond za zaštitu životne sredine duplirali i na to ćemo dobiti još 10 miliona od resornog Ministarstva, izjavio je predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...