Pančevo je jedina lokalna samouprava u Srbiji koja učenicima nižih razreda osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima poklanja časopis namenjen zaštiti životne sredine Pančevo je jedina lokalna samouprava u Srbiji koja učenicima nižih razreda osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima poklanja časopis namenjen zaštiti životne sredine

Uskoro izlazi iz štampe ”Ekopedija” br. 6

  • Objavljeno u
  • Autor  Grad Pančevo

Pančevo je jedina lokalna samouprava u Srbiji koja učenicima nižih razreda osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima poklanja časopis namenjen zaštiti životne sredine.

Ovaj broj ”koštaće” 5 EKO-a. Jedan EKO je ”sredstvo plaćanja” ovog časopisa i skraćenica je za ”Evo Komad Otpada”.

Svaki učenik će za svoj primerak ”Ekopedije” doneti u školu i odložiti u namenske kontejnere 5 komada bilo kog ambalažnog otpada.

O tome kako se brinu o očuvanju prirode, za novi broj ”Ekopedije”, govore književnik Ljubivoje Ršumović i Anja Crevar, naše evropsko plivačko zlato. Pored toga, deca će u ovom broju moći da pročitaju kako je Pančevo obeležilo Evropsku nedelju mobilnosti, o nagradnoj ekskurziji povodom ovogodišnjeg Svetskog dana zaštite životne sredine na koju su išli pobednici akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”, moći će da saznaju šta su to biciklofoni i da pročitaju još mnogo zanimljivih tekstova.

 

Naslovna Eko. 6

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...