Na otvaranju 6. izložbe fotografija “Objektivom kroz svet oko nas” uručene su nagrade najboljim autorima Na otvaranju 6. izložbe fotografija “Objektivom kroz svet oko nas” uručene su nagrade najboljim autorima BUDI 2016

Otvorena izložba fotografija “Stvaran svet oko mene”

  • Objavljeno u
  • Autor  M.Manić

Izložba fotografija „Objektivom kroz svet oko nas”, u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Pančevo, a pod pokroviteljstvom Fotosaveza Stbije, otvorena je juče (31. maj), u okviru Bijenala umetničkog dečjeg izraza, u Foajeu Kulturnog centra Pančevo.

Tema ovogodišnjeg foto konkursa bila je „Stvaran svet oko mene”, inspirisana istoimenom pesmom grupe EKV.

2011. godine počeli smo da obeležavamo svetski dan zaštite životne sredine organizovanjem fotokonkursa i izložbe fotografija, znajući da će one govoriti daleko više od bilo kojih reči – kaže Mirjana Ostojin iz Zavoda za javno zdravlje.

Na otvaranju dodeljene su nagrade za najbolje fotografije. U kategoriji autora koji imaju do 16 godina, prvo mesto osvojila je Jovana Blagojev, drugo Anastazija Stojadinović, a treće Jelena Lakić. U ovoj kategoriji pohvale su pripale fotografijama koje su poslali Vladan Ostojin, Andrija Vukelić i Žaklina Pap.

 

foto izlozba

 

U kategoriji autora starijih od 16 godina, prvo mesto zaslužio je Aleksandar Buđevac, drugo Jan Valo, a treće Ljiljana Jovanović. Pohvaljeni stariji autori su Miroslav Mišić, Mihailo Simović i Mlađan Pajkić.

Na izloženim radovima može se videti realnost koja nas okružuje, kako pozitivna, tako i negativna.

Prema ovim fotografijama vidimo da se svet oko nas popravlja. Sve više ima lepih fotografija, prijatnih za oko koje pokazuju prirodu i život oko nas, ali, na našu nesreću, još uvek postoje i fotografije koje prikazuju onaj loš deo i nadamo se da će ova izložba pospešiti način razmišljanja, da mogućnost da napravimo takvu fotografiju bude sve manja i manja – primećuje Zoltan Bisak, delegate izložbe.

Na otvaranju prisutni su imali priliku da vide majice i nakit koji su kreirali mališani na radionici, održanoj pre izložbe. Radionica je bila posvećena Svetskom danu bez duvanskog dima.

U pratećem muzičkom programu učestvovali su hor „Čuperak” iz Kikinde i bend „Antidepresiv”, a povodom desetog rođendana BUDI –ja uručena je torta osnivaču i umetničkom direktoru Bijenala Branislavu Radovanoviću.

 

foto izlozba 2

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...