Nagrada za školu u Dubovcu Nagrada za školu u Dubovcu OŠ Predrag Kožić, Dubovac

Dve prve nagrade za školu iz Dubovca na konkursu “Energija je svuda oko nas”

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Osnovna škola „Predrag Kožić“ iz Dubovca učestvovala je u projektu „Energija je svuda oko nas 2021“ i osvojila dva prva mesta. Projekat je obuhvatio osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

Prva nagrada je osvojena za multimedijalnu prezentaciju „Energija - spašavanje planete“ koju su radili učenici sedmog razreda, Vanja Grujin i Marko Stanojev, uz podršku nastavnica Milice Bugarinović i Anuce Slavković.

Prvo mesto je osvojeno i za aktivnosti škole u celini – učestvovali su svi učenici od prvog do osmog razreda uz podršku učiteljica i nastavnika.

Učenici škole u Dubovcu dobili su diplome i laptop kao nagradu za prvo mesto u kategoriji osnovnih škola.

Cilj ovog konkursa bio je edukacija učenika na temu zaštite životne sredine i isticanje činjenice da oko nas postoje razni izvori i mogućnosti za iskorišćenje energije, koji do sada nisu praktikovani.

Konkurs je bio organizovan pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Vojvodine i Fakulteta „Fimek“ u Novom Sadu.

Organizator i realizator bio je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Nagrade su uručene na završnoj manifestaciji projekta krajem januara u Novom Sadu.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...