Sa radionice u OŠ Vasa Živković Sa radionice u OŠ Vasa Živković OŠ Vasa Živković

Đaci OŠ „Vasa Živković“ u Pančevu u projektu „Škola čistog vazduha“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Radionice koje su deo projekta „Škola čistog vazduha“ održane su u petak, 29. oktobra u III-1 i IV-1 razredu OŠ „Vasa Živković“ u Pančevu.

Koordinator projekta za ovu školu je nastavnica biologije Jelena Roknić.

Deca uzrasta trećeg i četvrtog razreda osnovne škole učestvovala su u radionici, koja se, osim u Pančevu, sprovodi i u Boru, Beogradu i Valjevu, koji predstavljaju četiri najugroženija grada u Srbiji kada je u pitanju zagađenje vazduha.

 

radionica u skoli vasa zivkovic 1


U okviru projekta škola je dobila merač zagađenja vazduha i tri sadnice jasena koje će biti posađene u školi krajem novembra.

U okviru osnovnoškolskog obrazovnog plana i programa problemi zagađenja životne sredine, uključujući i zagađenje vazduha se obrađuju u ograničenom kapacitetu bez konkretnih akcija i ogleda koje bi uključile i direktnu uključenost dece. Stoga volonteri Škole čistog vazduha smatraju da je potrebno na interaktivan način edukovati decu, a, kako kažu, osnovci pokazuju veliko interesovanje za ove probleme.

 

os vasa zivkvic


Pored prve faze projekta „Škola čistog vazduha” koja obuhvata ovu radionicu, sledi faza ozelenjavanja krajem novembra, a poslednja faza jeste faza konkursa u kojoj će osnovci raditi zeleni pano i likovne radove na temu zagađenja životne sredine.

Projekat se izvodi pod pokroviteljstvom Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost CRTA, Omladine Jazas-a Novi Sad i OEBS-a, koji finansira realizaciju.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...