U toku je izrada Plana razvoja opštine Kovačica U toku je izrada Plana razvoja opštine Kovačica www.kovacicainfo.rs

Kovačica: Infrastruktura se može razvijati samo u skladu sa ekologijom

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Održana je četvrta radionica u okviru izrade Plana razvoja opštine Kovačica, i to radionica Radne grupe za infrastruktutu i ekologiju.

Projekat izrade Plana razvoja realizuje opština Kovačica, odnosno, Odeljenje za privredu i lokalno ekonomski razvoj, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju.

Ovaj projekat finansiran je od strane Sekretarijata u visini od 642.000 dinara.

Radionica održana 22. oktobra ticala se izrade jednog dela Lokalnog akcionog plana razvoja za opštinu Kovačica za period 2022. do 2028. godine.

Tačnije, razgovaralo se na temu infrastrukture i ekologije sa svim relevantnim subjektima koji su uključeni u ove dve oblasti. Oblasti su povezane kroz plan razvoja, objašnjava Daniel Magdu, koordinator projekta, jer se razvoj infrastrukture mora uskladiti sa održivim razvojem u oblasti ekologije.

Sastanak je održan sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća i sa zainteresovanim predstavnicima udruženja koja se bave očuvanjem ekologije u opštini Kovačica.

 

kovacica cetvrti sastanak 22 10

 

Inače, radionice su organizovane tako da okupe sve radne grupe koje će pojedinačno dati doprinos u izradi Plana razvoja, koji je izuzetno važan dokument čiji je zadatak da definiše smer razvojnih prioriteta opštine Kovačica za period od sedam godina.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...