Na 22. Etno glasu nastupila je i pevačka grupa „Toše Proeski” iz Kačareva, koja neguje makedonske narodne pesme Na 22. Etno glasu nastupila je i pevačka grupa „Toše Proeski” iz Kačareva, koja neguje makedonske narodne pesme KUD "Toše Proeski", Kačarevo

Biseri Pančeva: Festival izvornih pevačkih grupa Etno glas

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO - U Pančevu se ovog vikenda održava 22. Etno glas, festival izvornih pevačkih grupa. Osim domaćina KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP nastupiće i mnogobrojni izvođaci iz Pančeva i okoline, ali i iz različitih krajeva Srbije.


Ovogodišnji 22. Etno Glas otvoreno je 3. novembra nastupom dueta tamburica u programu otvaranja izložbe ''Od pregače do kecelje'' u galeriji Doma omladine Pančevo. Ova postavka obuhvata zbirku pregača i kecelja KUD-a „Stanko Paunović”.

 

duet tamburica 3 novembar

 

U petak, 4. novembra u Domu vojske bio je organizovan i igrački koncert na kojem su pored KUD Stanko Paunović nastupili i gosti iz KUD „Sevojno” iz Užica koje predstavlja jedan od najkvalitetnijih ansambala Srbije.

“U subotu od 10 do 14 sati bila je upriličena etnološka radionica na kojoj su deca pravila kecelje i pregače. Rukovodioci radionice bile su Daniela Poljak, Danijelka Radovanović i Katarina Mandić. Kasnije ćemo te radove izložiti takođe u galeriji Doma omladine. Izložba će biti otvorena u ponedeljak u 19 sati”, rekao je Dejan Trifunović, umetnički rukovodilac „Paunovića” i organizator festivala.

 

etno glas foto tose proeski

 

U subotu, 5. novembra u okviru prve večeri na kojoj su se predstavljale pevačke grupe nastupili su ženska i muška grupa KUD-a „Sevojno” iz Užica i KUD Stanko Paunović NIS RB kao domaćina iz Pančeva, kao i pevačka grupa „Toše Proeski” iz Kačareva, koja neguje makedonske narodne pesme.

 

foto tose proestki etno glas pvo

 

“Večeras će se predstaviti Pančevac guslar Miladin Karličić, zatim mađarski KUD „Petefi Šandor” i pevačka grupa „Pantljika”, kao i SKPD „Đetvan” iz Pančeva. Iz Gornjeg Milanovca dolazi jedna od najstarijih pevačkih grupa „Crnućanka”, a i na ovom koncertu će nastupiti muška i ženska pevačka grupa našeg društva”, najavio je Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD Stanko Paunović NIS RNP.

 

etno glas 2022 program

 

Festival Etno glas je pokrenut u cilju očuvanja tradicionalnog narodnog pevanja i podsticaja mladih da se bave narodnim pesmama.

22. „Etno glas“ se održava u okviru obeležavanja Dana grada Pančeva i uz podršku lokalne samouprave. Organizator ove manifestacije je KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP Pančevo uz podršku Doma omladine Pančevo.

 

grad panevo sufinansira

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...