Violeta Jovanov Peštanac, odgovorna urednica portala Zeleni minuti dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolji prilog o organskoj proizvodnji na internetu Violeta Jovanov Peštanac, odgovorna urednica portala Zeleni minuti dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolji prilog o organskoj proizvodnji na internetu P.M.

Najbolji prilog na internetu o organskoj proizvodnji napisala je urednica portala Zeleni minuti

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Novinarka iz Pančeva Violeta Jovanov Peštanac, odgovorna urednica ekološkog webportala Zeleni minuti, dobitnica je ovogodišnje nagrade za najbolji medijski prilog na internetu o organskoj proizvodnji koji dodeljuje drugu godinu za redom Centar za organsku proizvodnju Selenča.

Osim nje, nagradu je dobilo još troje novinara u kategoriji TV prilog, dok u konkurenciji radijskih priloga i štampanih medija ove godine nema nagrađenih.

Nagrađeni novinari dobili su pakete organskih proizvoda i studijsko putovanje u organizaciji Centra za organsku proizvodnju Selenča.

Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) uručio je danas na 12. Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči, po drugi put, novinarsku nagradu „Selenča organic“ za medijske priloge koji se bave temama organske proizvodnje i promovišu je.

Aleksandra Milić, članica komisije podsetila je da se nagrade dodeljuju za najbolje radove objavljene u štampanim, elektronskim i internet medijima (novinski prilog, radijski, televizijski i internet prilog), od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

Na konkurs koji je bio otvoren do 17. septembra stigla su 44 medijska priloga u sve četiri kategorije. Zbog kvaliteta stiglih materijala komisija je odlučila da dodeli tri nagrade za TV prilog, jednu za internet, a da ovaj put ne dodeli nagrade u kategoriji štampa i radio, obrazložila je Milić.

Žiri, kojeg su činili predsednik COPS-a Jozef Gašparovski (predsednik žirija), autorka konkursa i novinarka Mirjana Damjanović Vučković i prošlogodišnja laureatkinja, novinarka lista “Poljoprivrednik” Aleksandra Milić, odlučio je da nagrade za najbolje medijske priloge dodeli sledećim novinarima:

Za najbolji prilog u oblasti eketronskih medija – TV prilog – dodeljuju se tri ravnopravne nagrade:
- Milošu B. Pajiću, AgroTV Srbija, emisija “Može bolje” za prilog “Organska proizvodnja ratarskih kultura”;
- Slaviši Dabižljeviću, Novosadska TV, emisija “Otkos”, za prilog “Sedam organskih musketara iz Pivnica”;
- Sonji Balaban, RTV, emisija “Agromozaik”, za prilog “Biobašta, sklad čoveka i prirode”.

Za najbolji prilog u oblasti internet medija:
- Violeta Jovanov Peštanac, Ekološki veb portal “Zeleni minuti”, za prilog “Gde su potencijali za razvoj organske proizvodnje u Srbiji”.

 

New Doc 121

 

Uz nagrade za najbolje priloge u oblasti elektronskih i internet medija, COPS je na 12. Forumu organske proizvodnje uručio i zahvalnice novinarima i redakcijama koje u svom svakodnevnom radu nastoje da afirmišu organsku proizvodnju u Srbiji.

U Selenči, pored dodela novinarskih nagrada, održava se i Forum „Sertifikacija u organskoj proizvodnji“, festival hrane pripremljene po tradicionalnim recepturama, kao i panel diskusija o procesu sertifikacija i usklađenosti regulative sa Evropskom unijom.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...