Pobedio je tim pod nazivom „Vajfert“, koji su činili učenici Gimnazije: Stefan Ilić, Dobrica Banković i Dušan Mladenović Pobedio je tim pod nazivom „Vajfert“, koji su činili učenici Gimnazije: Stefan Ilić, Dobrica Banković i Dušan Mladenović RCT "Mihajlo Pupin" Pančevo

Gimnazijalci pobednici kviza „Panznanje“ o poznavanju pančevačke kulture

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

PANČEVO – „Panznanje“ – kviz o poznavanju pančevačke kulture održan je 16. decembra u Svečanoj sali pančevačkog Narodnog muzeja. Pobedio je tim pod nazivom „Vajfert“, koji su činili učenici Gimnazije: Stefan Ilić, Dobrica Banković i Dušan Mladenović.

Drugo mesto je zauzeo tim „Arhe“, koji su činile učenice Gimnazije: Zorana Tripković, Ana Orlović i Majda Starčev.

Treće mesto je ovojio tim „Povratak otpisanih“, koji su činili učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović“: Aleksandar Stanković i Mihajlo Marković i Aleksandar Stefanović, učenik Gimnazije.

 

kviz pancznanje

 

„Čestitamo i ostalim timovima i njihovim nastavnicima koji su ove godine pokazali izuzetno znanje“, navodi se na Instagram profilu Regionalnog centra za talente iz Pančeva.

Timovi iz Mašinske škole ,,Pančevo”: ,,Mašinci”: Aleksa ilić, Dragan Ilić i, Marko Tasić.

Tim ,,Mehatroničari”: Kristina Lukjanović, Lazar Drinjak i Ivan Boškov.

Tim ,,Saobraćajci”: Tamara Mijalkov, Tamara Jokić i Anđela Kovačević.

Timovi iz Medicinske škole ,,Stevica Jovanović”: ,,Isidora Sekulić”: Ljubica Stojanov, Knežević Anja i Irena Prudeus.

Tim ,,Marija Prita”: Elena Markov, Maša Aleksić i Nevena Kačić-Bartulović.

Tim ,,Pavalu”: Dušica Mickovski, Nikolina Rakić, i Sara Nedić došao je iz Tehničke škole "23. maj”.

 

ucesnici kviza


Kviz je organizovalo Udruženje MC „Karika umetnost nauka“, u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“, Narodnim muzejom Pančevo, Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Pančevu i Domom omladine Pančevo, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

Projekat su realizovali msr Vanja Jekić, doktorantkinja na Filološkom fakultetu u Beogradu, profesorka jezika i književnosti, mentorka u RCT „Mihajlo Pupin“, Pančevo, nastavnica u OŠ ,,J. J Zmaj” i msr Nikola Koneski, doktorand istorije na Filozofskom fakultetu u Beograd, istraživač-pripravnik i stipendista u Institutu za noviju istoriju Srbije, predavač i mentor u RCT „Mihajlo Pupin“, Pančevo.

Pored njih, članovi projektnog tima bili su i Nevena Lukinić, doktorantkinja na Filološkom fakultetu u Beogrady, istraživačica-pripravnica na istom fakultetu, Ilija Tepšić, student istorije i predavač i mentor u RCT „Mihajlo Pupin“, Pančevo i Lazar Vojnović, student medicine i saradnik RCT „Mihajlo Pupin“, Pančevo.

grad panevo sufinansira

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...