Dodela sertifikata Dodela sertifikata Predškolska ustanova "Naša radost"

“Colors”- Gardnerovi tipovi inteligencije

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

SUBOTICA - Gosti Predškolske ustanove “Naša radost” bili su škole i predškolske ustanove iz Švedske, Španije, Turske, Grčke, Rumunije i Srbije. Subotički vrtići bili su domaćini učesnicima projekta “Colors”, koji se bavi proučavanjem Gardnerovih tipova inteligencije. Gosti su impresionirani radom vaspitača u vrtićima koje su obišli: “Sanda Marjanović”, “Maštalica” i “Kalimero”.


Video sam vaspitače koji su veoma posvećeni svom poslu i povezanost između vaspitača i dece. Projekat za sve nas je značajan, jer učimo kako da implementiramo najbitnije tipove Gardnerove inteligencije u nastavu. Impresioniran sam odnosom vaspitača i dece u subotičkim vrtićima, rekao je Par Blonden, direktor Johanes škole Malme, Švedske, koji su ujedno i koordinatori celokupnog projekta.

 

AKTIVNOSTI VRTIĆ KALIMERO

 

Projekat je vezan za Gardnerove tipove inteligencije.

Američki profesor Hauard Gardner je rekao da nije važno koliko si pametan, nego kako si pametan. U njegovom delu iz 1981.godine on opisuje osam različitih tipova inteligencije, koje su obeležene različitim bojama i zbog toga se projekat zove “Collors”. Mi smo u ovom projektu već drugu godinu i mnogo smo naučili jedni od drugih o Gardnerovim tipovima inteligencije. Budući smo mi iz Subotice iz jedne multikulturalne i multinacionalne sredine, naš fokus je bio na verbalno lingvitičkoj inteligenciji, kaže Nataša Vrapčević, vaspitač i koordinator Erazmus projekata u Predškolskoj ustanovi “Naša radost”.

 

KUDŽ BRATSTVO VRTIĆ SANDA MARJANOVIĆ SRPSKE IGRE ZA GOSTE

 

U okviru aktivnosti gosti su imali priliku i da nauče srpsko kolo.

Trenutno imamo pet Erazmus projekata i tu smo najači u region. U poseti sun am gosti iz Švedske, Španije, Rumunije, Grčke i Turske. Odlično sarađujemo i oni su više nego zadovoljni sa našim radom i kako se deca osećaju. Zatim, samom komunikacijom sa decom, kao komunikacija između vaspitača i saradnja sa njima. Tako da su prijatno iznenađeni u odnosu na ono što su očekivali. Sledeće godine i mi ćemo imati proliku da vidimo kako se radi u Grčkoj i Švedskoj, istakao je Veljko Vojnić, tehnički direktor u Predškolskoj ustanovi “Naša radost”.

U okviru mobilnosti održana je Konferencija u vrtiću “Sanda Marjanović” na kojoj su nastupili KDUŽ “Bratsvo”. Predškolska ustanova „Naša radost“ iz Subotice učestvuje u realizaciji pet Erasmus projekata: „Play and learn in Nature“, „Wild Horizons – Outdoor Learning Experience“, „Children in Action against Climate Change“, „If no Art, no Innovation“, „Colors“.

 

GRUPNA SERTIFIKATI

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...