Pančevci u Rešicama u Rumuniji Pančevci u Rešicama u Rumuniji Grad Pančevo

Međunarodni događaj „Zeleni sport“ održan u Rešicama

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Na projektu prekogranične saradnje „Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu“, od 29. do 30. jula, održan je međunarodni događaj pod nazivom „Zeleni sport“.

Deca iz grada Rešice u Rumuniji, ugostila su članove Triatlon kluba “Tamiš” i Plivačkog kluba “Dinamo” iz Pančeva. U dvodnevnom druženju, deca su posetila Zoološki vrt, bioskop i učestvovala u takmičenju.

 

resice2

 

Takmičile su se dve ekipe (mešovite grupe dečaka i devojčica), svaka sastavljena od 30 takmičara (plivanje, trčanje i biciklizam). Takmičenje su započeli plivači, koji su prilikom isplivanih dužina štafetu predali trkačima.

Trkači su štafetu odneli do obližnjeg sportskog centra, istrčavši simbolično 1 km, gde su ih sačekali biciklisti, koji su završili takmičenje vožnjom jednog kruga oko stadiona.

 

resice5

 

Važno je bilo samo učestvovati u takmičenju, jer su na kraju svi bili pobednici i medalja je zasijala oko vrata svakog učesnika.

U okviru pomenute projektne aktivnosti u Pančevu je u junu održano rukometno takmičenje u Hali sportova.

Hala sportova je energetski sanirana na ovom projektu, finansiranom od strane Evropske Unije kroz Program Interreg IPA prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

 

resice mladi 1

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...