Javna debata u Pančevu biće organizovana na temu zaštite životne sredine Javna debata u Pančevu biće organizovana na temu zaštite životne sredine promo

Pančevo: javna debata srednjoškolaca na temu zaštite životne sredine

  • Objavljeno u
  • Autor  Grad Pančevo

Informacioni centar Evropske unije, EU info kutak Niš i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji organizuju Evropsku školu debate petu godinu zaredom.

Srednjoškolci i studenti iz gradova širom Srbije učestvuju na radionicima u kojima uče o veštinama debatovanja, Evropskoj uniji i procesu evropskih interakcija. Nakon toga, u okviru škole organizuju se javne debate u gradovima i opštinama Srbije, dok se završna debata organizuje u Narodnoj skupštini Republike Srbije svake godine u maju.

Do sada je organizovano više od 30 debata u gradovima i opštinama Republike Srbije, a ove godine biće organizovana debata i u Pančevu, u Gradskoj upravi grada Pančeva, u Maloj sali, u utorak 16. aprila sa početkom u 12 časova.

Tema debate će biti zaštita životne sredine, i učesnici-srednjoškolci će debatovati o tome da li zaštita životne sredine treba da ima prioritet u pregovorima sa Evropskom unijom.

Nakon debate, žiri sastavljen od tri člana (Nemanja Rotar-član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu, Katarina Banjai-članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Mirjana Savkov-koordinator Kancelarije za mlade) daje svoj sud o debati.

Uloga žirija je da u petominutnom govoru ponudi svoj osvrt na samu debatu i iznese koja strana je bila bolja.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...