U akciji prikupljanja reciklabilnog otpada u školama na teritoriji Pančeva, tri godine za redom pobeđivala je osnovna škola “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva. Jedan deo nagrade čine i sadnice za školsko dvorište, a one su im uručene i u dvorištu zasađene prošle nedelje U akciji prikupljanja reciklabilnog otpada u školama na teritoriji Pančeva, tri godine za redom pobeđivala je osnovna škola “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva. Jedan deo nagrade čine i sadnice za školsko dvorište, a one su im uručene i u dvorištu zasađene prošle nedelje Grad Pančevo

U dvorištu škole u Kačarevu zasađene sadnice osvojene u akciji prikupljanja otpada

  • Objavljeno u
  • Autor  G.V.

Juna ove godine, okončan je i 3. ciklus akcije ”Sakupi i uštedi – vredi”, koju u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pančeva i okolnih naseljenih mesta sprovode JKP ”Higijena” i Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave Pančevo, uz podršku JKP ”Zelenilo”.

Pobednici su bili učenici OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva.
Prošle nedelje, najvrednije đake je nagradilo i JKP “Zelenilo” - sadnicama za školsko dvorište.

Akcija prikupljanja ambalažnog otpada započeta je pre četiri godine pod imenom ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”, a na inicijativu Sekretarijata za zaštitu životne sredine GU Pančevo i JKP Higijene, a uz podršku JKP ”Zelenilo”. Uz pravilnu selekciju, vrši se prikupljanje reciklabilnog otpada u svim osnovim i srednjim školama u Pančevu i naseljenim mestima. Benefiti ove akcije su višestruki: edukacija i sticanje korisnih navika, primarno kod učeničke populacije, a sekundarno i kod članova njihovih porodica, kao i štednja prirodnih resursa zahvaljujući reciklaži…

Prvi krug ove akcije je realizovan školske 2014/2015. godine. Učestvovali su učenici i nastavnici iz 26 osnovnih i srednjih škola. Sakupljeno je 19 tona reciklabilnog materijala, odnosno ambalažnog otpada.

Drugi krug akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” je realizovan tokom školske 2015/2016 godine. Učestvovale su 23 škole, a sakupljeno je 18 tona. Pobedili su ponovo kačarevački osnovci koji su uz pomoć nastavnika, roditelja, rođaka, komšija i suseljana, sakupili više od svih ostalih škola zajedno, odnosno: 11.341,40 kilograma.

Treći ciklus akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”, koji je realizovan tokom školske 2016/2017. godine, okončan je juna ove godine. Pobednike, po treći put OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva, je jednodnevnom ekskurzijom i belim tablama nagradio Sekretarijat za zaštitu životne sredine. Prošle nedelje najvrednije učenike u akciji “Sakupi i uštedi – vredi” obradovalo je i JKP Zelenilo sa “zelenim poklonom” - sadnicama za školsko dvorište.

 

0 sadnice pobednicima skola

 

Tokom ove nedelje, BiS Reciklažni centar iz Omoljice će, u skladu sa svojim društveno odgovornim poslovanjem, sa po dve lopte za košarku nagraditi tri prvoplasirane škole trećeg ciklusa ove akcije - OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Kačareva, OŠ “Moša Pijade” iz Ivanova i OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Starčeva.

Četvrti ciklus akcije je u toku, a prikupljanju ambalažnog otpada u korist određene škole, mogu se pridružiti i pravna i fizička lica. O terminu preuzimanja sakupljenog reciklabilnog otpada (pet ambalaža, staklena ambalaža, papir i limenke) zainteresovani se svakodnevno mogu dogovoriti sa dežurnim operaterima Reciklažnog centra (Vlasinska ulica broj 1, u Pančevu) od 7 do 13 sati, putem telefona broj 013 370 360.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...