Uz pomoć nastavnika, roditelja, rođaka i komšija, kačarevački osnovci su sakupili više od svih ostalih škola zajedno, odnosno 11.341,40 kilograma Uz pomoć nastavnika, roditelja, rođaka i komšija, kačarevački osnovci su sakupili više od svih ostalih škola zajedno, odnosno 11.341,40 kilograma B. Davidović

U akciji “Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” najbolji prvaci škole iz Kačareva

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine, u našem gradu je započeto 25. maja, otvaranjem izložbe dečjih likovnih radova pod nazivom ”Život planete počinje u mom srcu”.

Učenici od 4. do 8. razreda osnovnih škola u Pančevu i naseljenim mestima pokazali su izuzetan talenat i maštovitost.

Žiri je posebno izdvojio i pohvalio četiri rada, čiji su autori: Helena Malić, učenica IV-3 razreda, Sara Knežević, učenica V-3 razreda i Marko Košpić, učenik V-4 razreda, svi iz OŠ ”Sveti Sava” iz Pančeva, kao i Emilija Jakovljević, učenica II-2 razreda OŠ ”Žarko Zrenjanin” iz Kačareva. Ova likovna izložba je organizovana povodom završetka akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” koja je po drugi put realizovana u našem gradu.

Kao i prošle godine, i ove godine se akcija ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” okončava sa završetkom školske 2015/2016. godine.

JKP ”Higijena” je u ponedeljak, 6. juna, objavila rezultate, odnosno ukupne količine sakupljenog ambalažnog otpada u Pančevu i naseljenim mestima.

Pobednik je, kao i prošle godine, OŠ ”Žarko Zrenjanin” iz Kačareva. Uz pomoć nastavnika, roditelja, rođaka i komšija, kačarevački osnovci su sakupili više od svih ostalih škola zajedno, odnosno: 11.341,40 kilograma, a najvrednije je bilo odeljenje I-1 koje će sa svojom učiteljicom Brankom Davidović i nekoliko roditelja ići na nagradnu ekskurziju na Palić i u Suboticu koju ovoj vrednoj deci poklanja Grad Pančevo.

 

0 kacarevo akcija sakupi ustedi videces da vredi

 

Drugoplasirani su osnovci OŠ ”Moša Pijade” iz Ivanova i treće mesto su zauzeli učenici OŠ ”Isidora Sekulić” iz Pančeva.
Inače, ukupna količina sakupljenog ambalažnog otpada od septembra 2015. do kraja maja 2016. godine iznosi 17.959,50 kilograma. (OŠ Žarko Zrenjanin, Kačarevo - 19,55 kg po učeniku, OŠ Moša Pijade, Ivanovo - 14,25 po učeniku, OŠ Isidora Sekulić, Pančevo - 3,32 kg po učeniku)

Pobednici će ići na nagradnu ekskurziju na Palić, koja će biti realizovana 11. juna.

Pobednička škola će dobiti i sadnice i klupe od JKP ”Zelenila”, a sve osnovne i srednje škole će, u odnosu na količinu prikupljenog otpada, dobiti novčanu nadoknadu od JKP ”Higijene”.

Katarine Banjai, članica Gradskog veća grada Pančevo povodom završetka projekta “Sakupi i uštedi videćeš da vredi” izjavila je da u oblasti zaštite životne sredine, kada je u pitanju odnos prema ambalažnom otpadu, je najvažnija edukacija, odnosno rad sa decom.

Kroz projekat “Sakupi i uštedi videćeš da vredi” na jednostavan način kroz učenje i kreativan rad, utiče se na decu da se ekološki odgovorno ponašaju prema životnoj sredini. Pančevo je jedina lokalna samouprava u Srbiji koja se može pohvaliti činjenicom da u prikupljanju ambalažnog otpada već drugu godinu učestvuju sve osnovne i srednje škole. Cilj nam je da ova akcija postane redovna praksa svake školske godine, s obzirom na to da već dve godine za redom projekat daje pozitivne rezultate, rekla je Banjai.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...