Odnošenje kabastog otpada trajaće do 29. oktobra Odnošenje kabastog otpada trajaće do 29. oktobra JKP Higijena

U Pančevu se privodi kraju ovogodišnja jesenja akcija odnošenja kabastog otpada

  • Objavljeno u
  • Autor  Pančevo MOJKraj

Stanovnici Pančeva, Starčeva i Dolova moći će, još 7 dana, ispred svojih domaćinstava, da iznose stari nameštaj, belu tehniku, ambalažu, auto-limariju, gume, baštenski i sav drugi otpad, izuzev građevinskog šuta, a u okviru jesenje akcije “Oktobar mesec čistoće”, koju sprovodi JKP Higijena Pančevo.

Akcija odnošenja kabastog otpada počela je 1. i trajaće do 29. oktobra, prema rasporedu koji je objavljen na sajtu i Fejsbuk stranici ovog preduzeća. Cilj akcije je da kabasti otpad ne završi pored kontejnera, kao i da se spreči stvaranje divljih deponija.

Molimo sve naše građane da se samo pridržavaju utvrđenog rasporeda za iznošenje kabastog otpada i tako olakšaju da akcija bude uspešno sprovedena. Da napomenemo da tokom „velikog jesenjeg spremanja grada” neće trpeti redovni poslovi, jer je akcija dobro isplanirana i organizovana. Na ovaj način pokušavamo da što manje kabastog otpada završi pored kontejnera i na divljim deponijama, kaže Mišo Marković, direktor JKP Higijena Pančevo.

Prema njegovim rečima, u dosadašnjem toku akcije, najviše je bilo baštenskog otpada, pa zatim nameštaja i auto-guma. Najmanje je bilo bele tehnike, verovatno zbog toga što je sve više sakupljača ovih sekundarnih sirovina.

Već petu godinu zaredom, mnogo bolji odziv beležimo u Starčevu nego u gradu. Treba pohvaliti veliki broj građana koji su se pridržavali utvrđenog rasporeda za iznošenje kabastog otpada i tako nam olakšali da akciju uspešno sprovodimo. Najviše posla je bilo kada se radi revizija terena, petkom. U pitanju je dan u kojem građani koji su bili sprečeni da otpad iznesu, to učine u drugom, određenom terminu, kaže Mišo Marković.

Građani se do kraja akcije mogu obratiti radi pitanja/obaveštenja na telefone: 013/327-000 i 310 203.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...