Svako ko bude doneo 10 plastičnih flaša i 10 čepova dobiće torbu Svako ko bude doneo 10 plastičnih flaša i 10 čepova dobiće torbu detalj s plakata

Omladinsko udruženje Banatski Brestovac realizuje projekat „Flaša za torbu!“

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Omladinsko udruženje Banatski Brestovac počelo je realizaciju projekta „Flaša za torbu!“.

Građanima u Banatskom Brestovcu biće podeljene biorazgradive torbe. Svako ko bude doneo 10 plastičnih flaša i 10 čepova dobiće torbu. Podela će se vršiti svakim radnim danom od 8 do 13 sati u prostorijama Mesne zajednice Banatski Brestovac.

Pored podele torbi, realizacija projekta imaće i edukativnu stranu. Potpredsednik Omladinskog udruženja Aleksandar Uskoković rekao je da će se i u narednom periodu realizovati slični projekti.

Plastični kese su jako štetne za životnu sredinu jer se ne razgrađuju u prirodi. Realizacijom ovog projekta hteli smo da utičemo na građane da ne koriste plastične kese. Prilikom realizacije projekta biće podeljeno oko 200 torbi, pored podele biće organizovane edukativne tribine o zaštiti životne sredine. Veliko hvala gradu Pančevu koji je sufinansirao ovaj projekat, takođe hvala Mesnoj zajednici Banatski Brestovac i JKP „Kombrest“ koji su pružili podršku prilikom realizacije projekta i velika zahvalnost građanima Banatskog Brestovca, bez kojih realizacija projekta ne bi bila moguća. Nas u narednom periodu periodu očekuje realizacija sličnih projekata i projekata iz drugih oblasti, rekao je Uskoković.

Projekat je sufinansirao Grad Pančevo i ima za cilj podizanje svesti kod građana o štetnosti plastičnih kesa i da se mladi edukuju o ekologiji.

 

ekoloska akcija u banatskom brestovcu

 


Tekst je nastao u okviru projekta „Mlad(a) ekolog(ija)“ koji je realizovan uz podršku Grada Pančeva. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Udruženje građana „Drugi novi centar“ i redakcija portala “Zeleni minuti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Grada Pančeva.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...