Učenici OŠ Vasa Živković u kompaniji Božić i sinovi u Omoljici Učenici OŠ Vasa Živković u kompaniji Božić i sinovi u Omoljici Ekopan

Osnovci iz Pančeva obišli preduzeće za reciklažu elektronskog otpada

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U okviru projekata „Dečji zeleni karavan 2“, u petak, 16. novembra deca iz osnovne škole „Vasa Živković“ su posetila preduzeće Božić i sinovi u Omoljici.

Deca su u preduzeću, koje se bavi reciklažom električnog i elektronskog otpada, videla gde završava njihov kompjuter kada se više ne koristi.

Projekat realizuje Udruženje građana EKOPAN Pančevo, a sufinansira Grad Pančevo-Gradska Uprava-Sekretarijat za zaštitu životne sredine u okviru programa u oblasti manifestacije koje promovišu zaštitu životne sredine predlažući konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, programe ekološke edukacije dece i mladih, kao i podizanja svesti javnosti na teritoriji Grada Pančeva i okolnih naselja za 2018. godinu.

 

20181116 100933

 

Stalni napredak društva uslovljava ubrzani razvoj savremenih tehnologija što dovodi do sve veće proizvodnje i upotrebe različitih električnih uređaja i opreme bez kojih je svakodnevni život nemoguće zamisliti. Kada iz bilo kog razloga ova EE oprema postane neupotrebljiva, pretvara se u opasan elektronski otpad o kome se treba pobrinuti.

 

20181116 100848

 

Često taj otpad završava na divljim deponijama gde ugrožava životnu sredinu, stoga je cilj ovog projekta unapređenje znanja, tj. edukacija prvenstveno školske dece, učiteljica ali i šire zajednice-građana grada Pančeva o mogućnostima reciklaže elektronskog i električnog otpada, posebno komjutera koje oni koriste svakodnevno, kao i organizovanje manifestacije posete preduzeću Božić i sinovi gde su na licu mesta videli proces reciklaže. Vrlo je važno delovati preventivno i naučiti decu o važnosti očuvanja životne sredine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...