Predstavnici Eko star paka u Centru za razvrstavanje otpada u Pančevu Predstavnici Eko star paka u Centru za razvrstavanje otpada u Pančevu JKP Higijena

Ceger u zamenu za PET ambalažu i limenke

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Kao vid podrške Uniji mladih iz Jabuke i firmi ,,Ekostar pak“, koji su u prethodna dva meseca na zelenoj pijaci organizovali akciju „Otpad odvoji, poklon osvoji“ zaposleni u JKP ,,Higijena“ donosili su PET ambalažu i limenke u Reciklažni centar.

I zaposleni u Higijeni koji su u petak, 9. novembra doneli određene količine PET ambalaže i limenki u zamenu su dobili po ceger načinjen od reciklabilnih materijala.

Аkcija je imala za cilj da promoviše značaj recilaže i zaštitu životne sredine, odnosno da motiviše građane da smanje upotrebu plastičnih kesa, istakla je Kristina Cvejanov predstavnik firme ,,Ekostar pak“, i dodala da je odziv građana Pančeva bio izuzetno dobar što ukazuje je sve veći broj sugrađana svestan da nije dovoljno samo reciklirati već i izbaciti iz upotrebe štetne materijale.

Tokom dvomesečne akcije na zelenoj pijaci podeljeno je 1.500 cegera i prikupljeno blizu 300 kilograma PET ambalaže i limenki. Objašnjenja radi, treba reći PET i alumnijumske limenke koje zauzimaju jedan metar kubni zapremine imaju prosečnu težinu oko 30-35 kilograma, tako da 300 kilograma izdvojenog ambalažnog otpada ne zauzima oko 10 metara kubnih na telu sanitarne deponije.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...