Konferencija o održivoj urbanoj mobilnosti

  • Objavljeno u
  • Autor  EU info centar

U okviru Evropske nedelje mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuju konferenciju „Deljenjem dobijamo više – Primeri dobre prakse i koristi koje od učešća u Evropskoj nedelji mobilnosti imaju srpski gradovi i opštine“ koja će biti održana u utorak, 19. septembra u 11 časova u EU info centru (Kralja Milana 7).

Godišnja kampanja promocije održive urbane mobilnosti, Evropska nedelja mobilnosti je manifestacija koja se od 2002. godine održava širom Evrope, ali i van granica Starog kontinenta. Od samog početka, u kampanji učestvuju i gradovi i opštine iz Srbije organizovanjem različitih akcija čiji je cilj promocija alternativnih načina prevoza, posebno biciklističkog, uvođenje infrastrukture koja pogoduje biciklistima i pešacima, kao i promocija zdravijeg načina života.

Tema pod kojom se ove godine od 16. do 22. septembra sprovodi kampanja je „Ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost“ kako bi se podstakla zajednička rešenja za održivu mobilnost i ekološki načini prevoza. Moto uz koji će akcije biti organizovane je „Deljenjem dobijamo više“, kako bi se u unapređenju urbane mobilnosti lokalne vlasti podstakle na partnerstva sa javnim transportnim preduzećima, udruženjima, preduzetnicima, medijima. Sve to uz korišćenje posredničkih sistema – platformi informacionih tehnologija, kako bi rešenja bila dostupna što većem broju građana. Istovremeno, građani su pozvani da koriste dostupne zajedničke mogućnosti prevoza u gradu i međugradskom prevozu.

U skladu sa tim, kako bi se javnosti približili rezultati i koristi koje su srpski gradovi i opštine imali od učešća u Evropskoj nedelji mobilnosti, a lokalne samouprave dobile šansu da vide primere dobre prakse, Delegacija EU u Srbiji, EU info centar i SKGO organizuju konferenciju „Deljenjem dobijamo više“.

 

agenda bgd

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...