Fabrika ZF u Pančevu Fabrika ZF u Pančevu N.S.

Nemački ZF kreirao novu diviziju za Pančevo: u fokusu proizvodnja električnih vozila

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Nemačka kompanija ZF koja fabriku ima i u Srbiji, u Pančevu, više neće razvijati komponenete za motorne pogone sa unutrašnjim sagorevanjem već će se fokusirati na priključne "plag-in" hibride i isključivo električna vozila, navodi se u saopštenju ZF-a.

Cilj je da se pod istim krovom kupcima ponude električna rešenja pogonskih sistema vozila.

U ZF-u je odlučeno da od divizija za pogonsku tehnologiju putničkih automobila i e-mobilnost formiraju jedinstvenu - novu diviziju kako bi se pod istim krovom kupcima ponudila električna rešenja pogonskih sistema vozila.

Ovim korakom će ZF objediniti svoje kompetencije s ciljem da bolje odgovori na rastuću elektrifikaciju putničkih vozila, poboljša pristupačnosti kupcima i dodatno ubrza proces transformisanja pogonskih motora u "plag-in" hibride i električne pogonske grupe, navodi se u saopštenju i dodaje kako ZF više neće razvijati komponente za isključivo motore sa sagorevanjem.

Uprkos poremećajima zbog Kovid-19 očekuje se da će ove godine prodaja električnih vozila dostići 2,5 miliona na svetskom nivou, a predviđa da će ih se 2030. godine prodavati 31,1 milion godišnje.

ZF svoj program E-mobiliti već nekoliko godina razvija u Pančevu, a ove godine očekuje se završetak druge faze investicije kao i razvojnog centra.

 

severna industriska zona 9

 

Nadzorni odbor korporacije ZF je na današnjem redovnom zasedanju imenovao Štefana fon Šukmana (46), koji trenutno rukovodi Divizijom za pogonsku tehnologiju putničkih vozila, za novog člana Upravnog odbora korporacije. On će na toj poziciji naslediti Mihaela Hankela (63) počev od 1. januara 2021. godine.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...