Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara podružnica Pančevo i Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara podružnica Pančevo i Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo Z.M.

Pčelarska manifestacija „Dani suncokreta“ u Pančevu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Pčelarsko-turistička manifestacija „Dani suncokreta“ organizovaće se u Pančevu, u vreme cvetanja suncokreta, u subotu, 7. jula na Trgu Đorđa Vajferta od 10 do 21 sat.

Organizatori su Društvo pčelara podružnica Pančevo i Turistička organizacija Pančevo zajedno sa Savezom pčelarskih organizacija Vojvodine.

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančevo rekao je na konferenciji za novinare da je Turistička organizacija Pančevo sa zadovoljstvom podržala organizaciju ove pčelarsko-turističke manifestacije u našem gradu, jer obogaćuje turističku ponudu Pančeva.

To je u skladu i s našim nastojanjima da povećamo broj manifestacija u našem gradu i aktiviramo sva udruženja koja postoje. Podržavamo i pomažemo u promociji svega što je dobro u gradu i naseljenim mestima. Ljudi se trude, rade tokom cele godine i treba im omogućiti da to negde i prikažu, a tu je najznačajnija uloga Turističke organizacije. Naišli smo i na razumevanje Grada Pančeva koji je Dane suncokreta proglasio za gradsku manifestaciju odnosno manifestaciju od javnog interesa za Grad Pančevo, kazao je Stoilković.

Društvo pčelara u Pančevu postoji 105 godina i nastavlja da širi pčelarstvo na svojoj teritoriji. U skladu s tim po prvi put biće organizovana i manifestacija „Dani suncokreta“.

Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara je najavio da će manifestacija biti svečano otvorena u subotu, 7. jula u 10 sati na Trgu Đorđa Vajferta u Pančevu.

U kulturno-umetničkom programu nastupiće KUD Jedinstvo, a imaćemo goste iz celog Južnog Banata i nekoliko zemalja u regionu. Goste ćemo odvesti i u obilazak Pančeva, da vide Crkvu s dva tornja, Narodni muzej, vožnju katamaranom po Tamišu kako bismo im pokazali pančevačke svetionike. Štandovi će biti postavljeni na Trgu Đorđa Vajferta na kojima će biti izloženi med i proizvodi od meda, kao i pčelarska oprema. Prijavljeno je više od 20 pčelara iz celog Južnog Banata, kazao je Milutinović.

Pored predstavnika pčelarskih organizacija iz Srbije na manifestaciji se očekuju i predstavnici iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Bosne i Hercegovine.

 

0 kzn dani suncokreta najava


Nikola Stoilković je podsetio da se glavna pčelinja paša suncokreta odvija u Banatu tako da nije slučajno što će ove godine Dani suncokreta biti organizovani u Pančevu.

Manifestacija doprinosi predstavljanju turističkih i privrednih potencijala našeg grada i uvećava broj manifestacija koje dovode posetioce iz različitih delova Srbije i inostranstva u Pančevo. Biće to prilika da gostima iz inostranstva i drugih gradova predstavimo sve ono što jeste Pančevo a što se do sada nije dovoljno isticalo u prvi plan. Turistička organizacija Pančevo uključila se po prvi put i u Kulturno leto u okviru kojeg ćemo organizovati nekoliko programa, a prvi od njih je ova manifestacija Dani suncokreta, u subotu, 7. jula, rekao je Stoilković.

Pčelarska manifestacija “Dani suncokreta” i prodajna izložba meda i proizvoda od meda, kolača i rukotvorina trajaće do 21 sat.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...