Bio Fil Kovin - postojeće stanje Bio Fil Kovin - postojeće stanje Print screen / Urbanistički projekat / Studio Teserakt

Bio Fil planira dogradnju proizvodnog kompleksa za preradu voća i povrća u Kovinu

  • Objavljeno u
  • Autor  A.K./eKapija

U Kovinu je u planu dogradnja proizvodnog kompleksa u funkciji poljoprivrede. Na parceli postoje četiri međusobno povezana objekta u okviru kojih posluje preduzeće Bio Fil, koje se bavi preradom voća i povrća. U pitanju su upravno-administrativni prostor, magacin i hladnjače, proizvodni prostor i magacin sveže robe.

U planu je dogradnja kompleksa, odnosno adaptacija i dogradnja postojećih objekata i izgradnja novog objekta, u cilju zaokruživanja i unapređenja proizvodnog procesa.

Površina parcele iznosi 3.932 m2 (39,32 ara) i nalazi se na adresi Lovačka 6i.

Dogradnja postojećih objekata u kojima se odvija proizvodnja i skladištenje repromaterijala i gotovih proizvoda, predviđa se na južnoj i zapadnoj strani. Izgradnja novog objekta skladišne namene predviđena je na istočnoj strani, oslonjena na postojeći izgrađeni objekat 2.

Sa severne strane postojećeg objekta 1 (poslovno-administrativni deo) predviđena je nadstrešnica u nastavku novog objekta B, kojom se funkcionalno povezuju postojeća i nova celina. U delu između postojećeg objekta 1 i novog objekta B predviđen je atrijumski prostor preko koga se obezbeđuje prirodno osvetljenje i ventilisanje prostorija u oba objekta, a koji može da služi i za odlaganje ambalaže, alata, opreme i sl.

Proizvodni asortiman preduzeća su: voćni nadevi, džemovi i marmelade, voćna punjenja, voćni prelivi, paradajz proizvodi (kečapi i sosovi).

Trenutni obim proizvodnje je 2,5t gotovih proizvoda po smeni, odnosno 5 tona na dan, što iznosi 65 tona mesečno sa radom u jednoj smeni, odnosno 130 tona mesečno sa radom u dve smene. Proširenjem kapaciteta sa dogradnjom proizvodnog i skladišnog prostora planirana je proizvodnja od 10 tona na dan, odnosno oko 400 tona mesečno.

Obrađivač urbanističkog projekta bio je Studio Teserakt iz Loznice. Za idejno rešenje bio je zadužen DIV Projekt iz Smedereva.

Izvor: eKapija

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...