Radovi na postavljanju gasne mreže u centru Pančeva Radovi na postavljanju gasne mreže u centru Pančeva Z.M.

U Pančevu završen poziv za refundiranje gasnog priključka za domaćinstva za ovu godinu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Katarina Banjai, obavestila je sugrađane da je javni poziv za sufinansiranje troškova tipskog gasnog priključka za priključenje individualnih domaćinstava na gasnu mrežu završen.

Mi smo taj poziv objavili u maju i evo za nepuna tri meseca pristiglo je 64 zahteva za koliko je i ostavljeno novca u budžetu za ovu godinu. Svakom domaćinstvu koje je predalo zahtev biće refundirana sredstva u iznosu od 47.500 dinara, kaže Banjai.

Velika je zainteresovanost građana bila, kako ove, tako i prethodne godine, tako da će i u budžetu grada za 2019. godinu biti izdvojena sredstva za ovu namenu.

Potrebno je da ovu aktivnost sprovodimo u kontinuitetu kako bi dala svoje pozitivne rezultate, odnosno kako bi se poboljšao kvalitet vazduha u toku zimskog perioda, jer tada imamo problem sa povećanim koncentracijama čestica u vazduhu, a upravo te čestice, glavni emiteri tih čestica su dimnjaci privatnih, kućnih ložišta koja koriste čvrsto gorivo. Cilj ovog javnog poziva je da što više domaćinstava koristi gas koji je čisti energent, kaže Katarina Banjai.

Ona je dodala da je izgrađena nova gasna infrastruktura u Pančevu i nada se da će se do sledeće godine ishodovati upotrebna dozvola za tu mrežu i da će se javni poziv Grada uvećati, odnosno obuhvatiti i druge delove grada.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...