detalj s jedne od ranijih obuka domara detalj s jedne od ranijih obuka domara GIZ

Obuka za domare o energetskoj efikasnosti u Pančevu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Po uzoru na iskustva iz Nemačke i drugih razvijenih zapadno-evropskih zemalja Privredna komora Srbije, uz podršku GIZ-a, razvila je program obuke domara u školama i vrtićima na temu energetske efikasnosti.

Prva u nizu obuka biće organizovana u Pančevu u utorak, 23. oktobra u prostorijama Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu, Ul. Zmaj Jove Jovanovića 1a, sa početkom u 9 časova.

Na otvaranju radionice, prisutnima će se obratiti direkor Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga Pančevo, energetski menadžer Pančeva i predstavnik nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ – koja finansira ovaj ciklus obuke.

Domari pančevačkih škola i vtića biće upoznati sa osnovnim principima racionalne upotrebe energije u cilju uštede, boljeg kvaliteta uslova boravka u ovim objektima, koji su pre svega namenjeni deci, i menjanja svesti o važnosti zaštite životne sredine.

Treneri će obraditi teme energetskih svojstava objekata i energetske efikasnosti, racionalne upotrebe energije, mogućnosti ušteda na jednostavan način, uslova boravišnog komfora u zatvorenim prostorijama, a pored toga će i praktično prikazati rad na mernim instrumentima i sugerisati upotrebu dnevnika potrošnje energije, koje bi domari trebali da vode.

Osim do sada održana dva ciklusa obuka koje je Priredna komora Srbije organizovala krajem juna i tokom septembra, ovu i još jednu seriju treninga na pet lokacija širom Srbije finansira Projekat srpsko-nemačke razvojne saradnje DKTI „Energetska efikasnost u javnim zgradama“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju - GIZ.

Treninzima, osim polaznika i predavača, prisustvuju i predstavnici lokalnih samouprava i energetski menadžeri na lokalu, koji će tom prilikom govoriti o značaju Projekta kao podrške u uvođenju sistema energetskog menadžmenta u Srbiji.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...