Takmičari Badminton kluba “Pančevo” osvojili su sedam medalja na ovom kupu Takmičari Badminton kluba “Pančevo” osvojili su sedam medalja na ovom kupu BK Pančevo

Badminton: Sedam medalja za Pančevce

  • Objavljeno u
  • Autor  BK Pančevo

Šesti juniorski kup “Pančevo 2016” u organizaciji Badminton kluba “Pančevo” održan je 6. marta u hali sportova u Jabuci, a domaćini su osvojili sedam medalja.

Svečanost je počela intoniranje himne Republike Srbije na gitari, nastavnika gitare i učenice škole gitare “Gitarta”.

Juniorski kup zvanično je otvorila Maja Vitman u ime Grada Pančeva.

Turnir je okupio blizu 60 igrača iz devet badminton klubova iz Srbije. Igrači su se nadmetali u 4 starosne kategorije u pojedinačnoj konkurenciji i po prvi put na nekom od juniorskih kupova u Srbiji, igrale su se i parske konkurencije, u dve starostne kategorije.

Takmičari Badminton kluba “Pančevo” osvojili su sedam medalja na ovom kupu.

Dečaci U11 singl: Vlad Dehelean – zlatna medalja
Devojčice U13 singl: Anđela Vitman - srebrna medalja, Sanja Perić – bronzana medalja
Devojčice U13 dubl:
Anđela Vitman/Sanja Perić – zlatna medalja, Natalija Boharević/Nina Bogdanović (BK Zmajevi) - bronzana medalja
Dečaci U13 dubl: Nikola Borka/Viktor Burjan - bronzana medalja, Vlad Dehelean/Miloš Dmitrović (BK Klir) - bronzana medalja.

Ostali igrači domaćeg tima koji su se takmičili, a nisu uspeli da se domognu postolja su Darko Rašović, Mihajlo Borka i Boris Kuruc.

Koristim priliku da se u ime Badminton kluba “Pančevo” zahvalim svima koji su nam pomogli u organizaciji još jednog dobrog turnira u našem gradu. Hvala institucijama koje su nam pomogle i hvala svim volonterima koji su pomogli da pančevački turnir održi status jednog od najbolje organizovanog i najinventivnijeg turnira u Srbiji, izjavio je predsednik BK “Pančevo” Ivan Kovačević.

 

 

badminton turnir u pancevu

U sklopu juniorskog kupa, uporedo je održan i turnir u društvenoj igri Poveži 4. Treće mesto mesto osvojili su Sergej Lukić iz Kruševca i Miona Filipović iz Pančeva, drugo mesto osvojio je Igor Šešić iz Beograda, a prvo mesto pripalo je Slavomiru Borki iz Pančeva.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, uručene su nagrade i najboljima na 3. badminton likovnom konkursu na temu “Osmisli plakat i slogan za badminton sport”, a posetioci su imali prilike da u sali pogledaju izložbu najboljih radova.

Turnir je organizovan uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije, Grada Pančeva, RK Jabuka i OŠ “Goca Delčev”.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...