Centralni objekat Akademije je zgrada od tri hiljade kvadratnih metara, u kojoj će biti sobe za smeštaj 50 mladih fudbalera Centralni objekat Akademije je zgrada od tri hiljade kvadratnih metara, u kojoj će biti sobe za smeštaj 50 mladih fudbalera Subotica Info

Otvorena Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Od sada su otvorena vrata talentovanim fudbalerima u Bačkoj Topoli. U četvrtak, 27. septembra svečano je otvorena Fudbalska akademija TSC na severu Srbije.

Simboličnim presecanjem vrpce Akademiju je otvorio premijer Mađarske, Viktor Orban koji je tom prilikom nosio šal lokalnog kluba TCS Bačka Topola. Orban je istakao da su Srbi i Mađari izabrali zajedništvo i sarađuju u oblasti politike, ekonomije, kulture i sporta. 

 

Viktor Orban premijer Mađarske

Na slici: Viktor Orban, premijer Mađarske (foto: Subotica Info)


Hvala na tome predsedniku Vučiću u kome smo dobili veliku podršku. Između mađarskih i srpskih pravih sportista vrlo lako se sporazumeva jer smo i jedna i druga prave sportske nacije. Ovo je samo početak, jer nas čeka izgradnja mnogih sportskih objekata i sportski razvoj hiljade i hiljade dece. U Srbiji živi mnogo Mađara i logično je da smo zainteresovani za njihov razvoj, posebno što je mlađa generacija privržena Srbiji. A, oni koji su mojih godina sećaju se Srbije iz osamdesetih kad je ona bila slobodnija i razvijenija i ljudi su živeli srećniji ovde, istakao je premijer Mađarske Viktor Orban.

 

fudbalska akademija

 

Investicija je koštala 9,5 miliona evra, a finansirala je Vlada Mađarske. Na tri hiljade kvadratnih metara površine će osim glavne zgrade biti podignuta i četiri fudbalska terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom.

 

fudbalska akademija backa topola 6 090317 tw1024

 

Planiran je centralni stadion 3.400 mesta, koji će biti izgrađen na mestu starog gradskog stadiona, po standardima „UEFA 3“, ima i tri pomoćna, tu će biti i trim staza, tereni za skvoš, bazen. Centralni objekat Akademije je zgrada od tri hiljade kvadratnih metara, u kojoj će biti sobe za smeštaj 50 mladih fudbalera.

 

VIktor Orban 2

 

Prisutne je pozdravio predsednik Fudbalskog kluba TSC Bačka Topola, Janoš Žemberi koji je podsetio da klub ima tradiciju dugu jednog veka.

Među mnogobrojnim zvanicama bila je i delegacija FS Mađarske, kao i FS Srbije u kojoj su bili počasni predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Nenad Bjeković i sportski direktor Darko Kovačević, zatim ambasador Mađarske u Srbiji, Atila Pinter, glavni konzul Mađarske Janoš Babić, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvana Pastor, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i delegacije fudbalskih saveza Mađarske i Srbije.

 

Nemaja Simović član GV za sport SU i gradonacelnik SU Bogdan Laban

Na slici: Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu u Subotici i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban (foto: Subotica Info)

0 potpis ispod teksta o podrsci na konkursu za informisanje

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...