Miloš Markov sa saradnicima Miloš Markov sa saradnicima Glas Opova

Duž lokalnog puta Baranda – Sakule biće posađeno 2.200 stabala

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Realizacija projekta “Podizanje poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta” počela je na lokalnom putu Baranda – Sakule u opštini Opovo. U pitanju je deonica puta dužine četiri kilometara, na kojoj će, posle raščišćavanja i pripreme terena, biti posađeno 2.200 novih sadnica stabala, kao vetrozaštitni pojas tokom zimskog perioda, kada košava nanosi smetove na saobraćajnicu.

Predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica i pomoćnik Anka Simin Damjanov i Nebojša Kovačević, i inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo Marina Mitrović, posetili su ovu deonicu, zajedno sa predstavnikom izvođača radova.

Realizacijom ovog projekta najveći benefit koji očekujemo jeste rešavanje decenijskog problema smetova u zimskom periodu kada imamo mnogo snežnih padavina i ne možemo da probijemo liniju između Barande i Sakula, ali dodatni benefit ovog projekta koji svakako nije manje važan jeste pošumljavanje i širenje zelenih površina na teritoriji Opštine Opovo, izjavio je Markov.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, lokalna samouprava učestvuje sa 15 odsto od ukupne vrednosti projekta, a akcija sađenja se planira polovinom novembra.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...