Sastanak u Subotici Sastanak u Subotici Grad Subotica

Održan sastanak povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš"

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U Plavoj sali Gradske kuće održan je sastanak upriličen povodom realizacije projekta "Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš".

Sastanku su prisustvovali nadležni iz "KfW" banke, predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i gradski menadžer Zagorka Panić sa saradnicima, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Đerđ Šugar i Marta Dobo, direktor JP „Palić-Ludaš“.

Tokom srdačnog susreta razgovaralo se o mogućnostima dodatnog finansiranja za unapređenje rada Uređaja za prečišćavanje otpadnih voda u Subotici, a definisano je i da subotička lokalna samouprava i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u narednom periodu stvore preduslove kako bi se pristupilo zaključivanju sporazuma o dodeli dodatnih sredstva za poboljšanje kvaliteta rada prečistača.

Cilj projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš“, za koji je obezbeđena bespovratna donacija Vlade Republike Nemačke, jeste poboljšanje kvaliteta vode Palićkog i Ludaškog jezera, kao preduslova za stavaranje boljih uslova za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...