Manifestacija Dan Dunava u Pančevu biće organizovana 29. maja Manifestacija Dan Dunava u Pančevu biće organizovana 29. maja detalj s flajera

Pančevo: obeležavanje Dana Dunava 29. maja

  • Objavljeno u
  • Autor  Grad Pančevo

Povodom obeležavanja evropske manifestacije „Dan Dunava“, koja se obeležava u 14 zemalja Podunavskog sliva, grad Pančevo će 13. put zaredom dati podršku Međunarodnom komitetu za zaštitu reke Dunav ICPDR, putem manifestacije „Dan Dunava“ u Pančevu.

Grad Pančevo će biti deo kolaža od 28 naseljenih mesta i gradova Podunavskog regiona Srbije koji će na lokalnom nivou sinhronizovano podržati obeležavanje „Dana Dunava“ kao doprinos ovoj značajnoj evropskoj manifestaciji.

Po tradiciji, Pančevo će na ekološki, umetnički i sportski način obeležiti manifestaciju „Dan Dunava“ na lokalitetu Gradska plaža, na samoj obali reke Tamiš, 29. maja u periodu od 10 do 14 časova.

 

Dan Dunava Flajer1

 

Za zainteresovane sugrađane Grad je obezbedio sve uslove za aktivno učestvovanje u ekološko-volonterskoj akciji čišćenja priobalja i reke Tamiš, kao i zanimljiv kolaž programa koji će se odvijati na Gradskoj plaži.

Organizatori manifestacije pozivaju građane da aktivno učestvuju u realizaciji manifestacije „Dan Dunava“ bilo kao posetioci ili kao volonteri u ekološkoj akciji čišćenja reke Tamiš, pod uslovima i na način koji su definisani u prijavi koja je sastavni deo poziva i da na taj način daju svoj doprinos ovoj manifestaciji.

Кoncept manifestacije „Dan Dunava“ je takav da će on predstavljati mesto na kojem će naši sugrađani moći da se okupe, druže i učestvuju u ekološkoj akciji čišćenja reke Tamiš, ali i da uživaju u zabavnim programima za celu porodicu, navodi se u saopštenju za medije.

Program:

- 10:00 – 10:15 - Početak manifstacije „Dan Dunava“ 2019 - Pozdravno obraćanje predstavnika Grada Pančeva.
- 10:15 – 12:00 - Ekološko-likovna radionica (ispred terase USRiN „Heroj Marko Кulić“).
- 10:30 – 12:30 - Ekološko-volonterska akcija čišćenja vodotoka i obala reke Tamiš iz čamaca sa volonterima.
- 12:00 – 13:30 - Sportsko-rekreativni program.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...