Reka Tamiš kod Jaše Tomića Reka Tamiš kod Jaše Tomića www.jasatomic.org

Tamiš: Voda dovukla tone smeća iz Rumunije (VIDEO)

  • Objavljeno u
  • Autor  www.jasatomic.org
  • Video

Stanovnici mesta Jaša Tomić, uz reku Tamiš, juče su ostali neprijatno zatečeni prizorom na inače prelepoj reci sa puno mesta omiljenih kamperima i izletnicima.

Bezbrojne plastične flaše, kese, džakovi uz povremene nadute leševe nedefinisanih životinja imale su svoj defile sredinom rečne matice, preneo je portal jasatomic.org.

Porastom vodostaja (prema podacima RHMZ 202 cm u poslednja 24 sata kod Jaše Tomić i 78 cm kod Sečnja) ove reke došlo je do pokretanja i bujice smeća i drveća koje je voda povukla se nepoznatih mesta, verovatno i deponija i obala iz susedne države.

Prema poslednjim informacijama, 3. maja brana u Tomaševcu je otvorena te je sav pomenuti sadržaj nastavio plutanje rekom. Za sada manje grane nesmetano prolaze ispod brane, prati se kretanje većih debala ali su najveći problem tone i tone plastičnog otpada koji pristiže nesmanjenim intenzitetom.

 

Tamis kod jase tomica foto NMR

 

Prostim sledom vodotoka to znači da će otpad dospeti do Pančeva, potom se uliti u Dunav i na kraju krajeva opet se vratiti u Rumuniju. Kad se prvi put desilo 2014. godine, svi su bili iznenađeni. Ovo je drugi put da se ponavlja identična situacija.

Video

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...