Sedmoro radnika ATP dobilo je zahvalnice za 30 godina rada u preduzeću, kao i predstavnici lokalne samouprave Sedmoro radnika ATP dobilo je zahvalnice za 30 godina rada u preduzeću, kao i predstavnici lokalne samouprave M.M.

Jubilej: 70 godina JKP ATP Pančevo

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Autotransportno preduzeće Pančevo obeležilo je 16. maja skromnom svečanošću u Kulturnom centru 70 godina od osnivanja.

Uz prisustvo zvanica iz društvenog, političkog i kulturnog života u Kulturnom centru upriličen je prigodan program.

U dvorani Kulturnog centra Pančevo gostima je prikazan film o prvih 70 godina ovog preduzeća, od njegovog nastanka do današnjih dana, čime je na najbolji način ilustrovana istorija i opisan razvojni put pančevačkog gradskog prevoznika.

Nebojša Gajić, direktor ATP-a Pančevo, kaže da 70 godina jednog preduzeća nije malo i da je evolucija autobusa od 1948. do 2018. bila značajna. On se u svom govoru osvrnuo i na činjenicu da je uprkos poslovnim poteškoćama, izazovima i društveno-istorijskim nedaćama u tom periodu, ATP uspevao da obavlja svoju delatnost i preveze milione putnika na svojim linijama.

 

0 nebojsa gajic direktor atpa

 

Iako duži niz godina radimo u otežanim ekonomsko-privrednim okolnostima, u kojima se nalazi i celo naše društvo, kada je bilo neminovno sprovesti reorganizaciju i primeniti strožije zakonske okvire, uspeli smo da obezbedimo održivo poslovanje ATP-a. Sprovedena racionalizacija i nova sistematizacija radnih mesta u našem kolektivu nije uticala na kvalitet prevoza putnika, kazao je Gajić.

ATP prevozi putnike na 22 linije svakodnevno, a održava i sezonske linije ka Jadranskom moru i Deliblatskoj peščari. Gajić je naglasio i da je poslednje dve decenije najteže bilo obezbediti autobuse.

Prosek starosti naših vozila u jednom trenutku iznosio je čak 18 godina. Pre dve i po godine, u saradnji s osnivačem, nabavljeno je i u saobraćaj pušteno 12 autobusa koji su značajno podmladili naš vozni park i posle dužeg vremena delimično nam olakšali poslovanje. JKP ATP Pančevo u svom voznom parku od prošle godine ima još 10 autobusa, sa motorom na prirodni gas. Svake godine vozni park ATP-a se uvećava, i osim o komforu putnika, vodi se računa i o životnoj okolini. Ove standarde ispunjavaju autobusi na komprimovani gas, koje je preduzeće kupilo prošle godine, kazao je Nebojša Gajić.

Danas ATP raspolaže sa 79 vozila od kojih je tridesetak prilagođeno sve strožijim ekološkim normama.

 

0 kud stanko paunović na proslavi atp

 

Nakon prigodnog kulturnog umetničkog programa koji su pripremili igrači KUD Stanko Paunović iz Pančeva, koji takođe ove godine obeležavaju 70 godina postojanja, direktor preduzeća JKP ATP uručio je plakete Gradu Pančevu i skupštini Grada Pančeva, a preuzeli su ih Mišo Marković, član gradskog veća zadužen za stambeno-komunalna pitanja i saobraćaj i Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva.

Mišo Marković, član gradskog veća je istakao da je jubilej ATP-a za ponos svima, kojim se retko koji grad u Srbiji i regionu može ponositi a postojanje ovog preduzeća za prevoz putnika u svih ovih sedam decenija postojanja svakako predstavlja deo istorije Pančeva.

Pančevo je još 1948. godine bilo među prvim gradovima koji je počeo s organizovanim prevozom putnika. Ta tradicija se nastavlja. Kada smo prošle godine nabavili deset autobusa na prirodni gas takođe smo bili među prvim gradovima koji vode brigu o ekološkom aspektu i očuvanju životne sredine. To je najvažniji razlog zašto smo izabrali vozila na prirodni gas čime ostvaramo novu stranicu u istoriji javnog prevoza Grada Pančeva.

Marković je naglasio da je ATP žila kucavica Pančeva, ali ovo preduzeće čine njegovi zaposleni.

Naša je obaveza kao osnivaču da im omogućimo što bolje uslove za rad kako bi time i građani Pančeva dobili kvalitetniji javni prevoz, jer je to ono čemu svi težimo. Zato je ovo trenutak kada u duhu starih vrednosti tim ljudima treba da kažemo hvala za trud i rad, kazao je Mišo Marković dodajući da je uveren u svetlu budućnost ATP-a.

Za 30 godina radnog staža zahvalnice je dobilo sedmoro radnika: Marko Birčanin, Zoran Džogazović, Dragan Kocka, Miladin Karličić, Jasmina Manojlović, Stana Radulović i Zoran Vukolić.

U foajeu Kulturnog centra Pančevo upriličena je i izložba fotografija na kojoj su prikazana vozila kojima je ATP prevozio robu i putnike od osnivanja do danas.

 

0 koktel povodom 70 godina atp a

 

JKP ATP Pančevo u svom voznom parku od prošle godine ima još 10 autobusa, sa motorom na prirodni gas. Kao jedan od glavnih izvora zagađenja vazduha u Pančevu označen je saobraćaj. Poslednji izveštaji pokazuju da Pančevo više nije grad za najzagađenijim vazduhom u zemlji. Doprinos smanjenju zagađenja vazduha izduvnim gasovima u našem gradu dao je i ATP kupovinom autobusa na prirodni gas.

Ekološki segment nam je veoma važan i svoje poslovanje prilagođavamo sve strožijim ekološkim segmentima, a svakako je najvažnije da naši autobusi sve manje zagađuju vazduh Pančeva. I u narednom periodu, u dogovoru sa našim osnivačima, pokušaćemo da obezbedimo još autobusa koji ne zagađuju životnu sredinu, kazao je Nebojša Gajić, direktor JKP ATP Pančevo.

 

0 autobaza ATP

Na slici: Autobaza JKP ATP Pančevo iz vazduha  (foto:  Nikola Stoilković)

ATP nastoji da osavremenjuje svoje poslovanje u skladu s principima održivog razvoja. U cilju zaštite životne sredine i stvaranja ekološki odgovornog sistema javnog prevoza putnika među prioritetnim investicijama ove godine su osavremenjavanje separatora otpadnih voda u autobazi i modernizacija kotlarnice koja podrazumeva prelazak sa mazuta na ekološki prihvatljiv energent.

 

0 autobuska stanica ATP

Na slici: autobuska stanica ATP Pančevo iz vazduha  (foto: Nikola Stoilković)

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...