Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Grada Pančeva Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Grada Pančeva R.Đ.

Gradonačelnik Pančeva: nastavićemo da poboljšavamo kvalitet vazduha u gradu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Kvalitet vazduha u zimskom periodu i dalje je problem u Pančevu. Pitali smo gradonačelnika Pančeva, Aleksandra Stevanovića šta će Grad Pančevo raditi da se ekološka slika grada poboljša?

Kvalitet vazduha u Pančevu prethodnih nekoliko godina se poboljšao, situacija je povoljnija u odnosu na prethodne godine. Međutim, glavni ekološki problem i dalje su čađ i druge praškaste materije nastale loženjem u individualnim domaćinstvima, pre svega u zimskom periodu. To je problem koji lokalna samouprava ne može sama da reši već nam je potrebna i pomoć naših sugrađana koji su spremni da počnu da koriste čistije energente, kaže Aleksandar Stevanović.

S obzirom da prelazak na čistiji energent iziskuje i određena finansijska sredstva, Grad Pančevo već nekoliko godina zaredom pomaže sugrađanima tako što refundira deo sredstava koja su utrošili na kupovinu gasnog priključka.

Unapređenje kvaliteta života svih građana kao i buđenje društveno ekološke svesti jedan je od osnovnih i strateških ciljeva koje Grad Pančevo realizuje prethodnih godina. Sufinansiranje individualnog gasnog priključka je jedna od kratkoročnih mera koja je predviđena Planom kvaliteta vazduha koji je Grad Pančevo donela po osnovu Zakona o zaštiti vazduha. Zagađenje vazduha u Pančevu značajno je smanjeno i formiranjem Severne poslovne zone. Vodili smo računa u Severnoj poslovnoj zoni budu industrije koje ne zagađuju životnu sredinu. Kvalitet vazduha drastično je bolji nego pre više godina. Nastavićemo i dalje da preduzimamo sve što je u našoj nadležnosti kako bi se ekološka slika Pančeva poboljšala, zaključio je Stevanović.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...