Građani su se uključili u uređivanje "Parka radosti" Građani su se uključili u uređivanje "Parka radosti" Z.M.

Pančevci dobili "Park radosti"

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Stanovnici Mesne zajednice „Kotež“ ovog proleća mogu da uživaju u novom parku, koji nosi naziv „Park radosti“. 

Zahvaljujući Gradu Pančevu i Mesnoj zajednici „Kotež“, a na inicijativu građana, nekadašnja livada je od početka godine prerasla u park, a danas su urađene staze i postavljene ljuljaške, klackalice i klupe.

Kako bi građani u svim naseljima imali više mesta za druženje i rekreaciju, Grad Pančevo je nastavio da uređuje zelene površine.

Milan Stanković, predsednik MZ „Kotež“ kaže da je veoma zadovoljan brojem građana koji su došli da pomognu da realizuju i da dovrše izgled ovog novog parka.

Nama, kao mesnoj zajednici, veoma znači ovaj park, jer će građanima najpre koristiti zbog ovih staza koje smo danas napravili, a pogotovo zbog dece za koju sve ovo radimo, znači zbog ovog parkića koji će oni da se igraju i da se raduju zajedno sa nama i mi sa njima, rekao je Stanković.

Maja Vitman, gradska menadžerka podsetila je da je u naselju Kotež 2 formiran „Park radosti“ kada je u februaru zasađeno drveće na nekada praznoj poljani.

Nalazimo se u „Parku radosti“ na teritoriji mesne zajednice „Kotež“ gde smo prethodnom periodu ozeleneli ovaj prostor, Akciju u saradnji sa našim građanima, na osnovu inicijative Mesne zajednice koje grad Pančevo u saradnji sa Javno-komunalnim sektorom podržao. Postavljamo dečje igralište i pešačke staze. Takođe, kante i klupe na kojima će moći naši sugrađani da prosto u celom ovom parku, da provode svoje vreme i da uživaju, rekla je Vitman.

 

98039056 2526905314288944 5720956052418068480 o 1

 

Aleksandra Jovičić-Kresović, majka je dvoje dece i kaže da podržava sve akcije ovog tipa.

Ovo je divna i korisna stvar za naše naselje, jer u našem naselju živi puno dece. Što više zelenila, što više hladovine je dobro za sve nas, a deci će najviše značiti igralište gde mogu kvalitetno da provedu svoje vreme, rekla je Aleksandra Jovičić-Kresović.

Milena Jovanović je takođe roditelj i živi u naselju Kotež kaže da će ovo novo igralište puno značiti za decu.

Ovo igralište će puno značiti deci, jer ima ljuljaške, klackalice, drvenu kućicu. Sviđa mi se što je napravljena i staza kroz park da mogu lakše da prolaze ljudi i jako je lepo, kaže Milena Jovanović.

„Park radosti“ nalazi se u naselju „Kotež 2“ pored pijace.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...