Akcija će na ovom platou početi u podne 25. januara Akcija će na ovom platou početi u podne 25. januara Z.M.

Pančevo: nastavlja se akcija sadnje drveća 25. januara

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Grad Pančevo nastavlja sadnju drveća u cilju ozelenjavanja i pošumljavanja gradskih površina. Ovog vikenda nastaviće se sadnja akcijom u porti hrama Sveti Sava na Misi.

Velika akcija sađenja zelenila koju Grad Pančevo u saradnji i koordinaciji sa JKP "Zelenilo" organizuje i realizuje u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina biće nastavljena u subotu, 25. januara u 12 sati na platou kod Hrama Svetog Save.

Akcija Zasadi drvo je započela u decembru 2019. godine na tamiškom keju, a sada će biti nastavljena u Kozaračkoj ulici, u Mesnoj zajednici Mladost kada će u porti Hrama Svetog Save biti posađeno više desetina sadnica tuja, crnog bora i javora.

Jerej Miloš Ranisavljević, starešina hrama Sveti Sava zasadio je prvu sadnicu u porti i izrazio nadu da će ovo biti početak velike akcije na dobrobit celokupne zajednice.

Velika nam je čast da pozovemo sve vernike i stanovnike našega grada Pančeva da se u subotu, 25. januara odazovu našoj akciji, zajedno svi u porti našega hrama Svetog Save, učestvuju u sadnji stabala, da svi damo jedan naš mali doprinos za lepše, zelenije i zdravije Pančevo, na korist nas, naše dece i naših potomaka, rekao je jerej Miloš Ranisavljević.

Pored građana akciju su podržale i javne ličnosti, sportisti i umetnici. Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade Grada živi na Misi i vrlo rado se odazvao sadnji drveća i u svom komšiluku.

Ja volim da slikam Pančevo. Na mojim slikama ima puno drveća a ovu celu akciju doživljavam kao jedno prazno platno. Dođite da ga oslikamo zajedno, poručio je Vučković.


Ovom akcijom nastaviće se sađenje više od 3.000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Pozorišni reditelj i direktor pozorišta "Pinokio" Vladan Đurković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, Vuk Vučković i glumac Milenko Pavlov pridružiće se akciji sadnje zelenila na Misi.

Akciju "Zasadi drvo" podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD "Stanko Paunović", najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba "Sportiko", članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...