U Ulici Stevana Šupljikca u naselju Kotež u Pančevu sinoć je izgoreo još jedan veliki kontejner za odlaganje otpada U Ulici Stevana Šupljikca u naselju Kotež u Pančevu sinoć je izgoreo još jedan veliki kontejner za odlaganje otpada JKP Higijena

Vruć pepeo uništava sve više kontejnera u Pančevu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U Ulici Stevana Šupljikca u naselju Kotež 2 u Pančevu sinoć je izgoreo još jedan veliki kontejner za odlaganje otpada.

Kako je iz JKP „Higijene“ saopšteno, građani u ovom delu grada od danas imaju na raspolaganju jedan kontejner manje, jer je neko od nesavesnih građana u njega ubacio vreo pepeo.

U vreme grejne sezone gotovo da nema nedelje da zbog vrelog pepela koji nesavesni građani bacaju u posude za komunalni otpad ne izgori neki kontejner.

Iz pogona za "Iznošenje smeća“ JKP Higijene još jednom apeluju na stanovnike Strelišta, Bavaništanskog puta i Nove Mise, gde je uništavanje kontejnera na ovakav način najučestalije, da u velike kontejnere od pet kubika ne bacaju vreo žar.

Osim što izazivaju paljevinu komunalnog otpada, takođe onemogućavaju radnike ,,Higijene“ da danima odnesu smeće iz tog dela grada, saopšteno je iz JKP Higijena Pančevo.

 

s.š.ooo

 

Od početka ove grejne sezone u više navrata žar je uzrokovao i kvarove na kamionima za odnošenje smeća, a u dva slučaja vreo pepeo je dospeo i na telo deponije.

Svake godine JKP Higijena potroši više miliona dinara za nabavku novih kontejnera koji izgore tokom jedne grejne sezone.

Zbog nesavesnih građana tokom 2016. godine u Pančevu je izgorelo 30 plastičnih kontejnera i još toliki broj metalnih teško je oštećen. I 2017. godina beleži jednako crnu statistiku kada je stradalo oko 50 kontejnera od čega je 19 plastičnih. Polazeći od cena kontejnera na tržištu (plastični 30.000, metalni 40.000, stubna kanta 3.000 dinara) i iskustva lako se da izračunati da svake godine JKP ,,Higijena” Pančevo, odnosno Grad, za nabavku novih kontejnera i stubnih kanti mora da obezbedi više od dva miliona dinara.

Bojan Ilić, poslovođa RJ „Iznošenje smeća“ u Higijeni kaže da u zimskom periodu imaju i po nekoliko intervencija dnevno na gašenju kontejnera.

Najviše uništenih kontejnera bude u centru grada, na parkingu iza nove pošte gde nam se dešavalo da u jednom danu gore čak četiri kontejnera, zatim u Karađorđevoj ulici i u Ulici Georgi Dimitrovoj, naselju Misa (kod vrtića "Petar Pan“) i Sodari, kaže Bojan Ilić, poslovođa radne jedinice ,,Iznošenje smeća“ u JKP "Higijena“ Pančevo.

Ukoliko primetite da kontejner gori pozovite službu Higijene na telefon 013-327-010.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...