Banatski Sokolac - akcija sadnje drveća Banatski Sokolac - akcija sadnje drveća Opština Plandište

Plandište: akcija sadnje drveća u Banatskom Sokolcu

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Sveobuhvatnoj akciji pošumljavanja priključila se i Opština Plandište, a stabla sibirskog bresta posađena su danas u dvorištu OŠ „Jovan Sterija Popović“ u Banatskom Sokolcu.

Dvorište OŠ “Jovan Sterija Popović” u Banatskom Sokolcu, uskoro će dobiti novi izgled, jer je odlučeno da se, za početak, baš ovde posadi nekoliko desetina sadnica. 

Kako se sadnja odvija pored sportskih terena, akciji su se, pored lokalnih funkcionera, vrlo rado priključili i sportisti. Među njima su i oni čiji su uspesi odavno prevazišli nivo opštine, kao na primer, vicešampion Srbije u rvanju.

Trebalo bi zapravo da podignemo svest kod mladih ljudi da budu društveno odgovorni, da paze na svoju okolinu, i da im svojim primerom pokažemo da i oni treba sve ovo da rade, poručuje plandištanski rvač Strahinja Brekić, sada u Rvačkom klubu Novi Sad.

Pored sadnje, volonteri su uredili teren, ofarbali golove i reflektore, očistili su i dvorište škole.

Sadnja drveća deo je započete šire akcije uređenja opštine, u kojoj učestvuju predstavnici lokalne samouprave.

Jako je bitno da vodimo računa o našoj životnoj sredini, a znamo svi da na teritoriji Vojvodine na žalost nema dovoljno šuma, i suština je da se posadi što više drveća koje će proizvoditi kiseonik. Sadimo 150 sibirskih brestova, to je drvo koje brzo raste, pa će brzo oformiti i krošnje, a videćemo u budućem periodu da to budu i neke kvalitetnije vrste drveća, rekao je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

On je izrazio zadovoljstvo što se pozivu odazvalo mnogo građana i što iz dana u dan svi pokazuju veliku društvenu odgovornost kako prema selu u kom žive tako i prema prirodi koju čuvaju. Takođe je napomenuo da se akcija ovde ne završava, te da će ukoliko vremenski uslovi dozvole, sadnju nastaviti i u drugim naseljenim mestima u Opštini Plandište.

Nakon akcije u ovom mestu, sadnja je nastavljena u Miletićevu i u samom Plandištu, a nove sadnice dobiće i druga plandištanska sela, naredne godine. Do tada, na teriotriji opštine, biće organizovane i druge društveno odgovorne akcije.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...